Totální šťastná náhoda. Kterak Evans uhranul tenisový svět

- Jan Havlovic

Hned v lednu spatřil tenisový svět zřejmě nejlepší úder roku. Postaral se o něj britský tenista Daniel Evans, který v kvalifikaci Australian Open zahrál úžasný jednoruční úder, ačkoliv byl soupeři zády. Není divu, že se video inkriminované situace stalo během chvíle hitem internetu.

„Totální šťastná náhoda,“ komentoval Evans svůj fantastický úder po utkání mezi novináři.

Brit Daniel Evans vedl ve druhém kvalifikačním kole nad Rakušanem Rodionovem již 4:2 a za stavu 15:15 čelil podání soupeře. Razantní servis devatenáctiletého soupeře na „téčko“ ještě Evans dokázal vrátit, avšak pouze těsně za síť a Rodionov mohl výměnu ukončit.

Rakušan se ale rozhodl napálit míček do středu kurtu, kde se nacházel právě Evans. Ten byl soupeři zády, ale i tak dokázal zahrát fantastický jednoruční úder, kterým Rodionova prohodil a získal fiftýn.

Video inkriminovaného momentu se rychle stalo hitem internetu a Evansovi vyjádřil obdiv i například Andy Roddick. „Jeden z nejlepších úderů, které jsem kdy v životě viděl,“ žasla na Twitteru bývalá světová jednička.

Evans porazil Rodionova po setech 6:4, 3:6 a 7:5. Aktuálně 190. hráč světového žebříčku poté zvládl i finálový zápas kvalifikace, když po skalpu Itala Lorenziho po setech dvakrát 6:3 postoupil do hlavní soutěže.