Pardubická juniorka: Ve finále se střetne Vrbenský s Nouzou a Bayerlová s Novotnou

- Jan Havlovic

I program Pardubické juniorky včera (ve středu) zasáhl déšť, avšak nikterak výrazně, a tak se většina zápasu byla odehrána. Ve čtvrtek jsou v Pardubicích na programu semifinálové boje dvouhry i čtyřhry. Na východě Čech máme svého redaktora, a tak vám zprostředkujeme aktuální ohlasy mladých českých tenistů!

Dnešní program Pardubické juniorky zahájila dohrávka ženského čtvrtfinále mezi Nikolou Novotnou a Lucií Procházkovou, které bylo ve středu odpoledne přerušeno kvůli dešti. Dramatických souboj dvou dobře hrajících tenistek nabídl dva tiebreaky, ve kterých byla vždy úspěšnější Novotná. Zápas se však pro Novotnou vůbec nevyvíjel dobře, neboť prohrávala ve třetím setu již 2:5. Pomalu už jsem i přestávala věřit, že jsem schopna to otočit. Nakonec jsem však, i díky podpoře rodiny a domácích diváků, jsem se dostala na stav 5:5 a v tiebreaku jsem vybojovala postup," zhodnotila Novotná zřejmě rozhodující moment tohoto zápasu. Ve čtvrtečním semifinále se utká s Terezou Polanskou. 

 

A i semifinále Novotná zvládla, Polanskou přehrála ve dvou setech a ve finále se utká s Michaelou Bayerlovou, která porazila Terezu Procházkovou 7:6, 6:2. Procházková v tiebreaku první sady odpadla, neuhrála ani míček a ve druhém dějství už nedokázala soupeřce klást větší odpor.



Prvním finalistou letošního podniku Pardubické juniorky se stal Petr Nouza, který v třísetové bitvě přehrál Filipa Guziura. Zápas byl velmi vyrovnaný, i když tomu výsledky jednotlivých setů neodpovídají. Začátek třetího setu byl velmi vyrovnaný, poté rozhodl gem za stavu 3:2, kdy jsem soupeře brejknul. Myslím, že jsem celé utkání zvládl velmi dobře po psychické stránce," zhodnotil Nouza semifinálové utkání v rozhovoru pro náš web.

K tomuto semifinálovému utkání se vyjádřil také Filip Guziur. Dnešní zápas se mi úplně nepovedl, ve čtvrtfinále jsem předvedl jednoznačně lepší výkon. Bohužel to dnes nevyšlo," zhodnotil Guziur své působení v dnešním semifinále. 


 

 

Rozhovory s deblisty a deblistkami

Semifinále - chlapci 

Antonín Bolardt - Michael Vrbenský 6:7 (2), 1:6
Petr Nouza - Filip Guziur 1:6, 6:0, 6:2

Semifinále čtyřhry - chlapci

Lušovský/Šimeček - Holiš Lehečka - 7:5, 0:6, 4:10
Bolardt, Vrbenský - Dubský, Nouza 6:2, 6:0

Finále čtyřhry chlapců

Holiš, Lehečka - Bolardt, Vrbenský 6:1, 6:1

Čtvrtfinále - dívky 

Nikola Novotná - Lucie Procházková - 7:6 (3), 3:6, 7:6 (3)

Semifináĺe - dívky 

Tereza Procházková - Michaela Bayerlová 6:7 (0), 2:6
Nikola Novotná - Tereza Polanská 7:5, 6:2

Semifinále čtyřhry - dívky 

Marková, Slováková - Bayerlová, Procházková 7:5, 6:1
Bužková, Laboutková - Kudelová, Polanská 6:3, 6:1

Finále čtyřhry dívek

Marková, Slováková - Bužková, Laboutková 6:4, 6:3

10.8. Pardubická juniorka: Vrbenský, Nouza i Guziur postupují do semifinále

9.8. Pardubická juniorka: Postup do čtvrtfinále si zajistili Štěpánek, Bolardt a Vrbenský. Mezi ženami Pantůčková či Marková