WTA

Oblíbené Brisbane. Plíšková přehrála Vekičovou a zahraje si o titul

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková si zahraje na turnaji v Brisbane podruhé během tří let ve finále! Světová osmička si na oblíbeném podniku v sobotu poradila v semifinálové bitvě s Chorvatkou Donnou Vekičovou, kterou vyřadila po setech 6:3, 6:4. Šestadvacetiletá česká tenistka si to ve finále rozdá s Ukrajinkou Curenkovou, na kterou narazí i v prvním kole turnaje v Sydney.

V Brisbane to Karolíně Plíškové zkrátka svědčí. Česká tenisová dvojka se ve třetím největším australském městě probojovala potřetí v řadě do semifinále a podruhé během tří let si na tomto podniku zahraje o titul!

Šestadvacetiletá Plíšková potvrdila kvalitní formu i v sobotním semifinálovém duelu, ve kterém přehrála ve dvou setech Chorvatku Donnu Vekičovou a připsala si nad touto soupeřkou již třetí výhru v řadě.

Světová osmička přitom do utkání nevstoupila ideálně, když hned ve třetím gemu přišla o podání. Poté ale dokázala dvakrát v řadě prolomit podání chorvatské soupeřky, čímž si vypracovala rozhodující náskok a po 39 minutách vyhrála první set poměrem 6:3.

Úvod druhé sady byl o poznání vyrovnanější. Plíšková se dostala do trháku až v pátém gemu, avšak Vekičová kontrovala bleskovým rebrejkem. Aktivně hrající Češce se podařilo prolomit podání Vekičové celkově počtvrté a mířila za postupem do finále.

Vekičová se ještě udržela v utkání, když dokázala odvrátit při vlastním servisu tři mečboly soupeřky, ale Plíšková následně utkání dovedla do vítězného konce, když využila v pořadí pátý mečbol v zápase. Česká tenistka si zahraje v Brisbane podruhé za poslední tři roky ve finále.

Plíšková vyzve v nedělním finále Ukrajinku Lesju Curenkovou – vzájemná bilance hovoří pro českou hráčku poměrem 3:2. Zajímavostí je, že se obě tenistky střetnou i na začátku příštího týdne v prvním kole turnaje v Sydney.

Semifinále dvouhry – Brisbane 
Donna Vekičová (CRO, 34.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (8.) 3:6, 4:6