Diváci nás ženou dopředu, chválí atmosféru postupující Bára Strýcová

- Radim Sochor

Česká lvice Barbora Strýcová, která se postarala v semifinále Fed cupu hned o dva body, nastoupila na J&T Banka Prague Open v prvním kole proti sedmadvacetileté Bělorusce Olze Govorcovové. V zápase sice zvítězila ve dvou setech, ale o snadné utkání tu rozhodně nešlo.

V první sadě se Barbora Strýcová dostala do brzkého vedení 3:0 a soupeřku téměř k ničemu nepustila. Govorcovová se ale dokázala vzchopit a vyrovnat na 3:3. V tu chvíli byla na koni. Dokonce se na returnu dostala do vedení 40:0, ale Bára se dokázala vypořádat s nepříznivým stavem a podání udržet. Následně soupeřku brejkla a sadu dovedla do vítězného konce 6:3. "Vůbec to nebyl jednoduchý zápas. Byl to můj první zápas na antuce a to je vždycky nejtěžší. Já jsem ráda, že jsem to tak nějak zvládla, hezký tenis to sice nebyl, ale takových zápasů si velmi cením," oddechla si po vítězství světová třiatřicítka.

Začátek druhého setu nebyl pro Báru vůbec ideální. Soupeřka se dostala do vedení 4:1 a Bára byla tou hráčkou, která tahala za kratší konec. "Já jsem si zavolala za stavu 4:1 trenéra, ten mě trošku uklidnil. Říkal, že musím hrát pečlivě, já jsem se do toho tak nějak dostala a jsem velmi ráda, že jsem to zvládla ve dvou setech," uznala pomoc od svého trenéra česká tenistka.

Atmosféra ve Stromovce byla opět výborná. Na zápas Barbory si našlo cestu více než tisíc fanoušků. To třicetiletá tenistka upřímně ocenila: "Na to jaká je zima tu bylo dost diváků, je to úplně úžasné. Ti diváci nás ženou dopředu, nám to hrozně pomáhá. Chtěla bych jim poděkovat."

Bára už se jednou s Janou Čepelovou potkala. A bylo to právě tady ve Stromovce. A také na centrálním kurtě, kde spolu svedou svůj osmifinálový zápas na J&T Banka Prague Open 2016. Tehdy Češka prohrála 1:2, na zápas si moc dobře vzpomíná: "Jo, moc dobře si ten zápas vybavuji, bylo to přesně na tomhle kurtě (smích). Já čekám úplně jiný zápas, než jaký to byl dneska. Jana hraje výborný tenis na antuce, bude to těžké, ale těším se."