České derby pro favoritku. Plíšková zdolala nebojácnou Bouzkovou a je ve čtvrtfinále

- Filip Lefenda

České osmifinálové derby se v Brisbane stalo kořistí favorizované Karolíny Plíškové. Světová osmička přehrála ve dvou setech nebojácně hrající krajanku Marii Bouzkovou poměrem 7:5, 6:2 a zahraje si tak na místě, kde před dvěma roky získala titul, o semifinále.

Plíšková vstoupila do utkání rychlým brejkem čistou hrou a ujala se vedení 3:0, následující tři gemy ale patřily dvacetileté soupeřce. Bouzková zpřesnila hru a střádala i velké množství vítězných úderů.

Za stavu 5:6 však mimo jiné zahrála i svou první dvojchybu a těžkou situaci na servisu neustála. Poté, co se Plíšková zdárně ubránila tvrdým forhendům, z nichž poslední zamířil za základní čáru, nezkrotila při setbolu na síť nabíhající Bouzková volej hraný pod nohy. 

Zkraje druhého setu Plíšková opět kradla servis, brejk ale nepotvrdila. Od stavu 2:2 však už zbylé čtyři hry patřily nasazené pětce. Aktivně hrající Bouzková, která po třech vítězstvích v kvalifikaci zaskočila v úvodním kole zkušenou Australankou Stosurovou, se v závěru naopak trápila a kupila nevynucené chyby.

Zápas, který trval hodinu a 21 minut, tak ovládla dle předpokladů Karolína Plíšková. Tu čeká ve čtvrtfinále buď Britka Kontaová, nebo domácí Tomljanovicová. Na turnaji naopak končí Petra Kvitová, která podlehla 5:7 a 6:7(1) Estonce Kontaveitové.