Hingisová s Mirzaovou končí! S indickou tenistkou bude hrát Barbora Strýcová

- Jan Vojkůvka, foto: Andrew Campbell, flickr

Tak to je nečekané! Dominantní ženský pár Martina Hingisová a Sania Mirzaová končí a od dalších týdnů budou obě hráčky nastupovat s novými partnerkami! Zatímco Hingisová se spojí s Američankou Vandewegheovou, Mirzaová bude hrát s českou tenistkou Barborou Strýcovou.

Byly téměř neporazitelné, dvorcům doslova dominovaly. Ovládly spoustu turnajů včetně tří grandslamů a na okruhu vyhrály 41 zápasů v řadě. Přesto se v posledních měsících světovým jedničkám tolik nedařilo. Ne, že by nehrály dobře, ale začaly mnohem více prohrávat, než na co byly zvyklé.

A podle indických médií za vším stály neshody, kvůli kterým se nakonec nejlepší pár současnosti rozchází. Jejich rozpad přichází s okamžitou platností a na US Open, kam byly nahlášené jako předpokládané nasazené jedničky, už budou hrát s jinými partnerkami. S informace přišly indická tisková agentura.

Mirzaová si od dalších turnajů vyzkouší spolupráci s českou zkušenou tenistkou Barborou Strýcovou, jejíž hra zapadá do stylu indické hráčky a má podobnou touhu po vítězství.

„Ano, tomu páru je konec. V posledních pěti měsících nedosáhly na žádoucí výsledky. Jak vidíte, prohrály i s hráčkami mimo první stovku a to odráží skutečnost, že něco není v pořádku. Ale je pravidelný jev, že když výsledky nepřichází, můžete změnit partnera,“ řekl zdroj blízký Mirzaové. Volba Strýcové jako partnerky byla zejména otázkou dostupnosti a stylu, který daná nová parťačka má mít. „Bylo to o dostupnosti a také o tom, že Barbora Strýcová má dobrý bekhend a na kurtu umí přemýšlet,“ dodal zdroj, citovaný deníkem Times of India.

Švýcarka Martina Hingisová bude na následujících turnajích, včetně US Open, hrát s americkou tenistkou Coco Vandewegheovou.