WTA

Denní menu, 30.12.2018: Bouzková ve finále kvalifikace otočila duel s favoritkou, Muchová nevyužila mečboly

- Radek Štohl

Poloviční úspěšnost si české tenistky připsaly ve finále kvalifikace v Brisbane. Zatímco Karolína Muchová proti Anastasii Potapovové nezvládla zužitkovat dva mečboly, tak Marie Bouzková zvrátila nepříznivý duel s Viktoriji Golubicovou. V hlavní soutěži se tak Bouzková ocitne vedle Petry Kvitové a Karolíny Plíškové.

Češi v akci

Muchová ve finále kvalifikace nevyužila mečboly
Karolína Muchová (144.) se do hlavní soutěže v Brisbane nekvalifikovala. Dvaadvacetiletá tenistka si ve finále kvalifikace proti Anastasii Potapovové (93.) vypracovala dva mečboly, ani jeden z nich však nevyužila a proti sedmnáctileté Rusce prohrála 6:1, 6:7(5), 0:6. Muchová v úvodním setu získala tři brejky, soupeřce nenabídla jediný brejkbol. Ve druhé sadě si hráčky vyměnily na úvod servisy, poté na servisu odolávaly. Týkalo se to také desáté hry, ve které Češka měla na returnu dvě šance na ukončení zápasu, výše postavená tenistka však její příležitosti zažehnala. Po dalších dvou vyměněných podáních nastal tiebreak, ve kterém Muchová ještě vedla 4:3 a měla výhodu minibrejku, Potapovová ovšem zkrácenou hru vyhrála. Ruska ve třetím setu na kurtu dominovala.

Bouzková se v Brisbane objeví v hlavní soutěži
Marie Bouzková (139.) si zahraje v hlavní soutěži v Brisbane, ve finále kvalifikace porazila Viktoriji Golubicovou (104.) 4:6, 6:1, 6:2. Bouzková v úvodním setu prohrávala 0:3, když ztratila úvodní dva servisy. Ačkoliv manko stáhla, protihráčka nakonec získala o brejk navíc, Golubicová si tak první sadu nenechala ujít. Další dva sety však jasně vyzněly pro českou tenistku, která si v obou sadách došla pro dva brejky, zatímco své podání ani jednou neztratila. Češka se mezi nejlepšími utká se Samanthou Stosurovou (74.), bude se jednat o její sedmou účast v hlavní soutěži WTA.

WTA

Brisbane International (ženy, AUS, 1 000 000 $, tvrdý povrch)
Finále kvalifikace
KAROLÍNA MUCHOVÁ (144.) – Anastasia Potapovová (RUS, 93.) 6:1, 6:7(5), 0:6
Viktorija Golubicová (SWI, 104.) – MARIE BOUZKOVÁ (139.)  6:4, 1:6, 2:6