Kyčel pořád bolí. Jsem na tom ale lépe než před rokem, hlásí nažhavený Murray

- Filip Lefenda

Za předešlých osmnáct měsíců zasáhl jen do sedmi turnajů, nyní se hned zkraje nové sezóny představí Brit Andy Murray na podniku v Brisbane, z něhož se musel před rokem na poslední chvíli odhlásit. Podle slov trojnásobného grandslamového šampiona není problémům s bolavou kyčlí stále konec, přesto věří v lepší zítřky. „Letos jsem na tom jednoznačně lépe,“ hlásí.

Jednatřicetiletý tenista věří, že bolest bude s větší zápasovou vytížeností odeznívat. „Rád bych se vrátil na konkurenceschopnou úroveň. Dlužím to sám sobě,“ prozradila z Austrálie někdejší světová jednička, aktuálně však až 257. hráč žebříčku ATP.

„Kyčel mě pořád bolí. Potřebuji odehrát několik zápasů po sobě, abych zjistil, jak na tom jsem. Poté se uvidí,“ pokračoval Murray, jenž během roku 2018 odehrál pouze dvanáct utkání, nejdále přitom došel do čtvrtfinále.

V Brisbane promluvil Brit před novináři v pátek, tedy den poté, co trénoval s Bulharem Dimitrovem. Sezónu měl zahájit na stejném místě i před rokem, nakonec se ale z turnaje odhlásil, aby podstoupil operaci kyčle. Na soutěžní kurty se poté vrátil až v polovině června na trávě v Queensu, a sice po dlouhých jedenácti měsících.

„Loni to zde bylo těžké, dost jsem se trápil,“ vzpomínal v rozhovoru pro web ATP na těžké období Murray. „Teď jsem na tom jednoznačně lépe,“ ujistil své příznivce majitel dvou zlatých olympijských medailí.

„Poslední měsíce mi ukázaly, jak rychle se mohou některé věci změnit. Není však nic jiného, co bych dělal raději, než zůstal na Tour. Miluji trénování, zápasy, šatny. Chci hrát tak dlouho, dokud to bude možné,“ hlásí odhodlaně majitel 45 singlových trofejí z profesionálního okruhu.  

„Stále jsou zde věci, kterých bych chtěl dosáhnout. Jen čas ukáže, zda se mi to podaří, či nikoliv,“ uzavřel Murray.