Denní menu, 28.12.2018: Skvělý začátek tenisové sezony! Trojice Češek postupuje v Brisbane

- Jan Havlovic

Nová tenisová sezona je konečně tady! První zápasy mají za sebou také tři české tenistky – a úspěšně! Vítězný start do kvalifikace v Brisbane zaznamenaly Lucie Hradecká, Marie Bouzková i Karolína Muchová. Prvně jmenovaná si poradila v generačním souboji s teprve sedmnáctiletou Srbkou Danilovicovou. Bouzková i Muchová zvítězily také ve dvou setech a v dalším kole narazí na ukrajinské soupeřky.

Hradecká zvládla 1. kolo kvalifikace
Zkušená česká tenistka Lucie Hradecká úspěšně zvládla vstup do nové sezóny, když si v prvním kole kvalifikace v Brisbane vyšlápla na Srbku Olgu Danilovičovou, kterou porazila 6:4, 6:3. Češka vyhrála po více než třech měsících, po patnácti měsících na okruhu WTA a po předchozích pěti prohrách v řadě. Hradecká za celý zápas jen jednou ztratila podání, sama ho soupeřce sebrala třikrát. Češka rovněž v celém zápase ani jednou neprohrávala.

Bouzková vyzrála na Perrinovou
Marie Bouzková (139.) má v kapse první výhru v nové sezoně! Teprve devatenáctiletá tenistka úspěšně vstoupila do kvalifikace turnaje v australském Brisbane, když si v pátečním duelu poradila se Švýcarkou Conny Perrinovou (150.), kterou vyřadila za hodinu a půl hry po setech 7:5 a 6:4. Bouzková narazí v boji o účast ve finále kvalifikace na teprve šestnáctiletou Martu Kosťukovou (119.).

V Brisbane postupuje také Muchová
V australském Brisbane byly v pátek Češky stoprocentní. Na výhry Hradecké a Bouzkové navázala také Karolína Muchová (144.). Kometa letošního US Open si na úvod kvalifikace poradila s domácí Lizette Cabrerrovou (236.), startující na divokou kartu, kterou porazila za pouhých 57 minut po setech dvakrát 6:2. Muchová podala velmi kvalitní výkon, excelovala především na podání, když svou soupeřku nepustila k jedinému brejkbolu. V dalším kole narazí na teprve osmnáctiletou Ukrajinku Dajanu Jastremskou (58.).

Brisbane International (ženy, AUS, 1 000 000 $, tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace
LUCIE HRADECKÁ (738.) – Olga Danilovicová (SRB, 108.) 6:4, 6:3
MARIE BOUZKOVÁ (139.) – Conny Perrinová (SUI, 150.) 7:5, 6:4
Lizette Cabrerová (AUS, 236.) [WC] – KAROLÍNA MUCHOVÁ (144.) 2:6, 2:6