Nadal? Asi si ho nechám podepsat, směje se Hradecká před mixem

- Daniel Kubelka, foto Pavel Lebeda

Dlouho musela Lucie Hradecká čekat na verdikt, zda si na olympiádě v Riu kromě ženské dvouhry a čtyřhry zahraje také v mixu. Po úterním „ano“ od pořadatelů her však radost z toho, že se na kurtu potká s vyhlášeným bavičem Radkem Štěpánkem, vzápětí vystřídal malý šok z losu prvního kola. V něm totiž česká dvojice narazí na silné Španěly, Rafaela Nadala s Garbine Muguruzaovou.

(Původní zpravodajství z Rio de Janeira přímo pro Tenisový svět)

První pocity po oznámení jmen soupeřů však vzápětí vystřídal smích ve tváři již dvojnásobné olympijské účastnice, která měla jasno v tom, kterou věc udělá jako první než s Radkem Štěpánkem vyběhne na kurt.

„Zatejpuju si obě zápěstí,“ reagovala se smíchem Lucie Hradecká na fakt, že proti ní vyběhne dvojice španělských dělostřelců. „Los je to těžký, ale těším se. Hrají zde ale jen ti nejlepší. V Londýně jsme také hrály proti Murraymu a Robsonové, navíc u nich doma na trávě. Oni se navíc třeba unaví v singlu a pak nebudou mít sílu na mix,“ dodala usměvavá Hradecká v narážce na těžký los v prvním kole. To však ještě netušila, že Muguruzaová se s pavoukem ženské dvouhry nečekaně rozloučí po výprasku od Monicy Puigové.

Olympiáda je speciální v tom, že vám nabízí jindy takřka nemožné zážitky. Jedním z nich je třeba i možnost zahrát si proti čtrnáctinásobnému grandslamovému vítězi Rafaelu Nadalovi.

„Ještě jsem proti němu nehrála. Možná tak někde vedle kurtu,“ reagovala s úsměvem od ucha k uchu česká deblistka na otázku, zda už si proti „Rafovi“ někdy zahrála. Že to však pro ni bude zážitek, o tom není nejmenší pochyb, taková šance se už totiž nemusí opakovat.

Asi už se mi to nepovede si proti němu zahrát. Přemýšlím, jestli si ho nechám podepsat před nebo až po zápase. Možná to zkusím už před zápasem, třeba ho tím trochu rozhodím,“ naznačila možný taktický plán Lucie Hradecká, který vzápětí vyvolal další vlnu smíchu.

Úvodní zápasy smíšené čtyřhry jsou na programu již ve středu, na velké přípravy tak Hradecká se svým parťákem příliš času nemá. „Ještě jsme se s Radkem o zápase nebavili. Já jsem ho dnes (v úterý) ani neviděla. Navíc dlouho nebylo jasné, zda se vůbec dostaneme do hry. Před utkáním (ženské čtyřhry s Andreou Hlaváčkovou – pozn. redakce) už jsem ale věděla, že to vyšlo,“ uvedla Hradecká k faktu, že do zápasu ženského debla mohla jít přeci jen o něco klidnější.

A co od zápasu trojnásobná fedcupová šampiónka očekává? „Určitě si to půjdeme na kurt užít,“ má jasno Lucie Hradecká.