Deblová hvězda chystá dva měsíce po porodu rychlý comeback

- Jan Vojkůvka

Od porodu bývalé světové jedničky Sanii Mirzaové sice uběhly teprve dva měsíce, indická superhvězda však už má v hlavě především návrat na kurty. Pečlivě a tvrdě trénuje, aby se mohla ve druhé půlce roku 2019 opět vrátit na místo, kde zažila tolik velkých úspěchů.

Už před narozením syna Izhaana, kterého porodila ke konci října, uvedla Mirzaová, že s návratem na kurty nechce příliš otálet. V jejím rozhodnutí ji plně podporuje i manžel Shoaib Malik, který je známým indickým hráčem kriketu.

„Tenis mám v krvi,“ řekla indická tenistka v rozhovoru pro Times of India. „Oproti minulým rokům se jen trochu změnily priority. Na prvním místě je především zdraví mého dítěte.“

Dvaatřicetiletá deblová hvězda nechce příliš konkretizovat termín návratu, odhady však hovoří o druhé polovině sezony. Pokud však trénink a příprava půjde nadmíru dobře, hovoří se dokonce o French Open a Wimbledonu.

„Nikdy jsem nebyla tou, co nějak moc plánuje,“ přiznala. „Takže bavit se o tom, kdy se přesně vrátím, nemá moc smysl.“

Jak ale sama uvedla, až ona chvíle nastane, mají se fanoušci čtyřhry opět na co těšit. „Cokoliv dělám, tak chci dělat důkladně. Rád bych se vrátila a hrála na úrovni, na níž jsem už hrála předtím. Chci být nejlepší mámou na světě a zároveň nejlepší tenistkou, jakou být mohu,“ dodala.

Mirzaová se tak již brzy zařadí po bok dalších tenisových maminek, mezi nimiž jsou například grandslamové šampionky Serena Williamsová a Victoria Azarenková. Po porodu se chce vrátit i další deblová superhvězda Elena Vesninová.

Indická deblistka se naposledy na kurtech představila v říjnu minulého roku. Ráda by se na dvorce vrátila tak, aby se stihla kvalitně připravit na olympijské hry v Tokiu, které se budou konat v roce 2020.

Před dvěma lety v Riu si zahrála o olympijskou medaili ve smíšené čtyřhře. Společně s Rohanem Bopannou ale prohrála souboj o bronz s Radkem Štěpánkem a Lucií Hradeckou.

Mirzaová je držitelka šesti grandslamových titulů, celkem 41 trofejí na okruhu WTA a bývalou světovou jedničkou. Ke dvěma titulům si proklestila cestu společně s Barborou Strýcovou.