Vondroušová se ohlíží za náročným rokem: výborné US Open, zranění a udržení stovky

- Jan Havlovic

Markéta Vondroušová zakončila tenisovou sezonu podruhé v řadě na pozicích v elitní stovce. Devatenáctiletou hráčku však trápily nevyrovnané výkony i zranění. „Obhajovala jsem hodně bodů, byl to pro mě těžký rok,“ hodnotí Vondroušová. Mladé Češce se ulevilo především po US Open, kde uhrála důležité body do žebříčku díky osmifinálové účasti.

Vondroušová zažila snový rok 2017, během kterého se vyšvihla do elitní stovky. O rok později však musela na kvalitní výkony navázat a body obhajovat. „Byl to pro mě těžký rok. Hlavně jsem se snažila udržet na místech zaručující start na Australian Open,“ líčí mladá Češka cíle pro závěr uplynulé sezony.

Vítězka loňského turnaje v Bielu zakončila tento tenisový rok již v říjnu kvůli natrženému tříslu. „Měla jsem pauzu kvůli zraněné noze, poté jsem byla na dovolené a vracela se během přípravy znovu do kondice,“ popisuje Vondroušová.

Pro talentovanou Češku byly zápasy v tenisové extralize výborným testem před novou sezonou. Vondroušová si zahrála proti elitním krajankám – Kristýně Plíškové a Kateřině Siniakové. A v obou duelech dokázala uspět. „Pro mě to byly skvělé zápasy,“ hodnotí 68. hráčka světového žebříčku vystoupení v barvách I. ČLTK, které celou extraligu vyhrálo.

Zřejmě nezářivějším výsledkem Vondroušové v uplynulé sezoně je osmifinálová účast na US Open, kde vyřadila mj. Nizozemku Kiki Bertensovou, členku elitní desítky. „US Open pro mě bylo skvělé, tam jsem uhrála důležité body, abych se udržela ve stovce,“ připomíná Vondroušová důležitost postavení v žebříčku.

Tenisový rok zakončila o jednu pozici hůře oproti loňskému roku – na 68. místě. Díky tomu má devatenáctiletá Češka zajištěný start v hlavní soutěži Australian Open. A jaké jsou cíle jedné z nejmladších členek elitní stovky do další sezony? „Nevím, uvidíme,“ směje se Vondroušová závěrem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Champs❤️ #28years

Příspěvek sdílený Marketa (@marketavondrousova),Pro 19, 2018 v 11:02 PST