Del Potro doléčil zranění. Stanovil termín návratu

- Jan Vojkůvka

Finalista letošního US Open má pro své příznivce dobrou zprávu. Po ošklivém zranění kolene během Masters v Šanghaji se již dokázal dát dohromady a zlomeninu čéšky doléčit. Argentinská hvězda dokonce stanovila termín návratu a představí se od 8. ledna na exhibičním přípravném turnaji v Kooyongu.

Del Potro se do tradiční destinace, na níž se tenisové hvězdy připravují na Australian Open, vrátí poprvé od roku 2013.

Vítěz US Open z roku 2009 a stříbrný olympijský medailista se na tradičním turnaji představí potřetí. Svůj debut si odbyl v roce 2010, kdy postoupil do semifinále.

„Delpo je v mužském tenisu opravdovou těžkou váhou, a navzdory jeho zraněním dokázal uhrát úžasné výsledky. Má neskutečný talent,“ uvedl turnajový ředitel Peter Johnston.

Del Potro má za sebou velmi vydařenou sezonu, během které si dokráčel pro tituly v Indian Wells a Acapulcu, došel do finále US Open a semifinále na Roland Garros. Závěr sezony, který měl vyvrcholit na Masters v Šanghaji, Paříži a na Turnaji mistrů mu ale pokazilo zranění kolene.

Při pádu v Šanghaji si zlomil kost v koleni, a i když podle informací mohl sezonu dokončit, rozhodl se po konzultacích s lékaři ročník ukončit a dát si čas na odpočinek a rekonvalescenci.