Další úspěch českých deblistek! Krejčíková se Siniakovou získaly prestižní ocenění ITF

- Jan Vojkůvka

Rok plný velkých titulů, úspěchů a ocenění, má své pokračování. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou byly zvoleny nejlepším ženským deblovým párem roku Mezinárodní tenisové federace. Aktuální světové jedničky tak získaly, po jmenování nejlepším dámským párem na okruhu WTA, za svou životní sezonu další ocenění.

„Jsem velmi hrdá na to, že jsme získaly tuto cenu,“ cituje Krejčíkovou oficiální web Mezinárodní tenisové federace. „Tento rok byl plný až magických okamžiků a to, že jsem se ocitla mezi tolika tenisovými šampiony, pro mě hodně znamená“

České deblové královny mají za sebou výjimečný rok. V pouhých 22 letech získaly dva grandslamové tituly, staly se světovými jedničkami a dosáhly úspěchů, které nejsou zrovna časté.

Poprvé od roku 2003, kdy stejného výsledku dosáhla dvojice Kim Clijstersová a Ai Sugijamaová, se dokázaly české tenistky prokousat k titulům na Roland Garros a ve Wimbledonu. Tzv. back to back tituly, tedy prvenství na dvou po sobě jdoucích grandslamech, je vymrštily mezi absolutní hvězdy ženského tenisu. A co víc? Vždyť obě tenistky stejné grandslamy vyhrály mezi juniorkami už v roce 2013.

„Jsme nesmírně šťastné, že jsme získaly tuto cenu. Byla to pro nás úžasná sezona. Užily jsme si spolu veškerý čas na kurtu a nemůžeme se dočkat další sezony,“ doplnila Siniaková.

Kromě titulů na French Open a Wimbledonu se dostaly také do finále Turnaje mistryň a turnajů v Šen-čenu a Miami. Na US Open dokráčely do semifinále a ještě zvýraznily senzační rok na grandslamech.

Rok pak zakončily jako členky fedcupového výběru, který vybojoval trofej v týmové soutěži nad Spojenými státy.

Krejčíková se Siniakovou se staly prvními hráčkami roku ITF z Česka od sezony 2011, kdy tento titul získala Květa Peschkeová.