Bylo to jako hrát proti zdi, posteskla si Strýcová po porážce od Erraniové

- Jan Vojkůvka, foto: Pavel Lebeda

Již pouze Petra Kvitová pokračuje na olympijském turnaji v Riu ve dvouhře. Po skreči Lucie Šafářové se zraky českých fanoušků upíraly také na šestnáctou nasazenou Barboru Strýcovou, která ale v utkání druhého kola padla s Italkou Sarou Erraniovou.

(Původní zpravodajství z Rio de Janeira přímo pro Tenisový svět)

Horší los pro druhé kolo asi vyfasovat nemohla, Erraniové náleží 24. místo na žebříčku WTA, pouhá tři místa pod Strýcovou, která tak, ač nasazená, obdržela jednu z nejhorších dostupných soupeřek pro první dvě kola.

Duel trval 93 minut, obě hráčky se tahaly o každý míček, jen v prvním setu se šest gemů muselo hrát přes, minimálně, jednu shodu. Dramatický zápas česká tenistka nezvládla a s Italkou Erraniovou uhrála pouhé čtyři gemy.

Takový zápas se nedá moc užít. Od prvního do posledního balonu to jsou dlouhé výměny. Ten výsledek vypadá hrůzostrašně, ale byly to hrozně vyrovnané gemy,“ řekla po utkání Strýcová, která při pozápasovém rozhovoru vůbec nevypadala svěže, jak by hráčka po hladké porážce měla vypadat. Tím se pouze potvrdilo, že i přes jasný výsledek to byla velká bitva o osmifinále. „Ve druhém i třetím gemu jsem měla 40:15 a to jsem prostě měla udělat. Pak by se to možná vyvíjelo jinak, ale to je pořád jenom kdyby a mně se proti Sáře hraje špatně, to je taková hra nahorů a dolů. Ona je v tom prostě lepší,“ litovala zkušená Češka, která si šance dokázala vypracovat, problém byl jen v jejich využívání.

Mrzí mě to, protože takový zápas na olympiádě... Já jsem tu chtěla hrát, co nejdéle a nepovedlo se mi to. Ale nechala jsem tam úplně všechno. Nedopadlo to,“ smutnila Strýcová, která hrála o možnost jít na Rusku Kasatkinovou v boji o čtvrtfinále. V části pavouka Strýcové totiž už v prvním kole vypadla favorizovaná Polka Radwanská.

Strýcové navíc nevycházely ani změny taktiky, kterou na Erraniovou zkoušela. Bylo to jako hrát proti zdi. „Zkoušela jsem úplně všechno. Jít do toho, být trpělivá, pak jsem chodila na síť. Příjde mi, že cokoliv zkusím, tak ona vrátí nebo nedohraji ten poslední, nejdůležitější, balon. Je prostě lepší,“ podotkla.

Účinkování na turnaji však pokračuje a to ve čtyřhře, kde ve druhém kole čeká na Strýcovou a její parťačku Šafářovou kanadské duo Bouchardová, Dabrowská.

Teď bude, samozřejmě, prioritou debl. My se pokusíme, aby Lucka byla zdravá a mohla nastoupit. Máme, samozřejmě, zase těžký debl, což jako nevypadá, ale myslím si, že to bude dost těžký. Necháme tam zase všechno a myslím, že máme šanci vyhrát i zítra,“ doufá česká hráčka.