Australský tenis oceňoval své hvězdy. Na vrcholu jsou mladé pušky

- Jan Vojkůvka

Devatenáctiletý Alex De Minaur a dvaadvacetiletá Ashleigh Bartyová slaví velký úspěch. Na udílení tenisových cen za rok 2018 (Australian Tennis Awards) si v Melbourne dokráčeli pro prestižní ocenění. Vycházející hvězdy bílého sportu získaly Newcombovu medaili pro nejlepší hráče uplynulé sezony.

Nejvyšší individuální ocenění, které se v australském tenise uděluje, připadlo mladé dvojici, která prožila životní sezonu mezi dospělými.

Dvaadvacetiletá Bartyová vystoupala na žebříčku na 15. místo ve dvouhře, když vyhrála dva tituly, včetně WTA Elite Trophy. Náramně se jí dařilo i ve čtyřhře, v níž získala trofeje na grandslamovém US Open a také na turnajích Miami Open, Italian Open a Rogers Cupu.

Devatenáctiletý De Minaur rovněž prožil průlomový rok. Na žebříčku se dostal na 31. pozici, přičemž sezonu zahajoval až na 208. místě. Podařilo se mu dojít do finále v Sydney a Washingtonu a také na Turnaji mistrů do 21 let v Miláně.

Během udílení cen obdržela své ocenění i bývalá tenistka Casey Dellacquaová, jež ukončila kariéru v dubnu. Australanka se dočkala trofeje „Spirit of Tennis Award“.

Cenu pro nejlepšího trenéra získal byvalý kouč Simony Halepové Darren Cahill. Juniory roku byli jmenováni Destanee Aiavaová a Rinky Hijikata.