WTA

Cesta do Šen-čenu startuje! Turnaji mistryň je aktuálně nejblíže thajská tenistka

- Jan Havlovic

Letošní tenisová sezona je již minulostí, v posledních dnech se však rozběhl nový žebříček „Race To Shenzhen“, který má na předních pozicích poměrně netradiční obsazení. Účasti na prestižním Turnaji mistryň v Šen-čenu je aktuálně nejblíže Thajka Luksika Kumkhumová. Před tenistkami je ale v příštím roce ještě obrovská porce turnajů, tudíž se pořadí jistojistě výrazně promění.

Nová tenisová sezona se ještě ani nerozběhla, avšak žebříček „Race To Shenzhen“ již ano. Tenistky začaly sbírat první body, díky kterým by se mohly kvalifikovat na Turnaj mistryň. Ten proběhne na konci příštího roku premiérově v čínském Šen-čenu, kam se přesune ze Singapuru. 

Účasti na prestižním Turnaji mistryň je aktuálně nejblíže pětadvacetiletá Thajka Luksika Kumkhumová, která o víkendu opanovala turnaj v Tchaj-peji. V elitní osmičce se aktuálně nachází také známá jména – Švýcarka Belinda Bencicová nebo Němka Sabine Lisická.

Z českých tenistek je v této chvíli nejblíže účasti Tereza Martincová, které patří se ziskem 35 bodů 38. příčka. Na 68. pozici je Marie Bouzková a o čtyři příčky níže Renata Voráčová.

Aktuální pořadí žebříčku je třeba brát s velkou rezervou, neboť na programu je v příštím roce ještě obrovské množství turnajů, včetně čtyř grandslamů.

Ale kdo ví, třeba bude Luksika Kumkhumová podávat v příští sezoně natolik kvalitní výkony, že si místo mezi tenisovou smetánkou v Šen-čenu skutečně zajistí.

Pořadí Race To Shenzhen k 20.11. 
1. Luksika Kumkhumová (THA) 185
2. Jekatěrina Alexandrovová (RUS) 160
3. Šuaj Pcheng (CHN) 160
4. Ivana Jorovičová (SRB) 155
5. Belinda Bencicová (SUI) 130
6. Lauren Davisová (USA) 111
7. Jevgenija Rodinová (RUS) 95
8. Sabine Lisická (GER) 95
––––––––––––––––––––––––––––––––
38. TEREZA MARTINCOVÁ 35
68. MARIE BOUZKOVÁ 22
72. RENATA VORÁČOVÁ 21