WTA

Kvitová se loučila s Radwanskou. Bylo mi ctí s tebou sdílet šatnu i kurt, vzkázala

- Jan Havlovic

Oznámení o konci kariéry Polky Agnieszky Radwanské pořádně otřáslo tenisovým světem. Podobná informace se očekávala, avšak možná ne tak brzy. Ke konci bývalé světové dvojky se vyjádřila také Petra Kvitová, velká kamarádka Radwanské. „Bylo mi ctí s tebou sdílet šatnu i kurt,“ napsala Kvitová na Twitteru. Legendě polského tenisu gratulovali ke skvělé kariéře také Wozniacká nebo Djokovič.

Agnieszka Radwanská dopředu avizovala, že se konec její kariéry blíží. Málokdo však očekával, že definitivní rozhodnutí přijde již v půlce listopadu. Ale stalo se. Bývalá světová dvojka předstoupila ve středu před novináře a uzavřela bohatou tenisovou kariéru.

Radwanská byla mezi tenisovými kolegyněmi velmi oblíbenou. Usměvavou Polku pojil vřelý vztah například s Petrou Kvitovou. „Přeji jen to nejlepší jedné z nejmilejších osob na okruhu. Díky, Ago, za to, že si byla skvělou soupeřkou a zároveň kamarádkou. Bylo mi potěšení s tebou sdílet šatnu i kurt,“ napsala Kvitová na svém twitterovém účtu.

„Budu vždy vzpomínat na naše společné úsměvy,“ dodala osmadvacetiletá Češka, která k tweetu přidala společnou fotografii. 

Na svou kamarádku nezapomněla ani Caroline Wozniacká, Dánka s polskými kořeny. „Chtěla bych ti poblahopřát k vynikající tenisové kariéře. Budeš mi opravdu hodně chybět,“ říká světová trojka.

Ke konci kariéry polské tenistky se vyjádřil také Novak Djokovič. „Je to pro mě trochu překvapení. Agnieszce přeji jen to nejlepší do její další životní kapitoly. Byla jednou z nejchytřejších tenistek na okruhu. Neměla žádnou velkou tenisovou zbraň, ale dokázala se dokonale přizpůsobit hře svých soupeřek. Proto byla tak úspěšná,“ řekl současný král světového tenisu na adresu Radwanské.