Finanční i tenisová injekce pro neznámého Itala. Caruana změří síly s tenisovými hvězdami

- Jan Havlovic

Liam Caruana. Jen málokterý z tenisových fanoušků tohohle tenistu zná. Po tomto týdnu bude jméno dvacetiletého Itala v tenisovém světě daleko více profláklé. Caruana si totiž zahraje v Miláně na Next Gen ATP Finals, ačkoliv je v žebříčku až v 622. místě. Ital si vydřel vstupenku mezi hvězdy v národní kvalifikaci. „Užívám si tady každou minutu,“ líčí mladík, který nedávno na okruhu ITF porazil Patrika Rikla.

Tiafoe, Tsitsipas, Munar, Hurkacz, Rubljov, Fritz, De Minaur a Caruana.

Do italského Milána se sjela sedmička špičkových tenisových talentů. Tím osmým je zástupce domácího tenisu, který si místo mezi smetánkou vydřel v národní kvalifikaci. Hráč ze sedmé stovky světového žebříčku Liam Caruana se tak může těšit, že změří už v úterý večer síly s Australanem De Minaurem, který je v elitní čtyřicítce.

„Je to pro mě všechno nové. Užívám si tady každou minutu,“ líčí Caruana své pocity pro oficiální stránky ATP. „Znamená to pro mě opravdu hodně, neboť jsem po boku těchto kluků vyrůstal a teď si proti nim zahraju,“ připomíná dvacetiletý Ital své dětství, během kterého žil v americkém San Diegu.

Právě na půdě Spojených států amerických se potkal s dvěma vycházejícími tenisovými hvězdami této země. Proti Tayloru Fritzovi hrál v desíti letech, s Francesem Tiafoem změřil síly o dva roky později.

Pro dvacetiletého Itala je účast na Next Gen ATP Finals útěchou za poněkud nepovedeným rokem. „Prožil jsem těžkou sezonu, během které sem měl několik zranění,“ připomněl Caruana problémy s ramenem a bicepsem. Teď je v Miláně a může se těšit na další zápasy v elitní kategorii ATP. Premiéru si odbyl letos v kvalifikaci v Římě, kde vypadl hned v prvním kole. 

Caruana má za sebou v Miláně psychicky náročnou národní kvalifikaci a nyní může pouze překvapit. Ve skupině po boku Rubljova, Fritze a De Minaura bude platit za outsidera. Ital však nehodlá udělat před domácím publikem ostudu. „Jsem namotivovaný, vyždímám ze sebe maximum,“ burcuje se.

Pro italského mladíka je vystoupení mezi hvězdami mužského tenisu velkou pomocí do budoucna. Jen za startovné totiž dostane 50 tisíc dolarů, přičemž během své kariéry doposud vydělal pouze 31 tisíc amerických dolarů.

„Nechám na kurtu všechno,“ slibuje závěrem Caruana, který v úterý ve 21:00 vyzva Australana De Minaura.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

The class of 2018 @nextgenfinals ? . #NextGenATP #Milan #ATPWorldTour #ATP #Tennis

Příspěvek sdílený ATP World Tour (@atpworldtour),Lis 4, 2018 v 12:35 PST