Síla hor? Djokovič se rozpovídal o momentu, který změnil jeho sezónu

- Marek Bartošík

Po letošním French Open měl Novak Djokovič o čem přemýšlet. Šampion z roku 2016 ve čtvrtfinále senzačně nestačil na Marca Cecchinata a v žebříčku mu patřila až dvaadvacátá příčka. Tehdy byla jeho letošní bilance čtrnáct výher a osm porážek.

Jednatřicetiletý srbský tenista věděl, že potřebuje znovuzískat své sebevědomí. Proto se rozhodl „odstřihnout“ od světa a bez dětí, pouze se svou manželkou Jelenou, uskutečnit výlet po jižní Francii.

„Moje žena na sebe neměla po svém druhém těhotenství dost času, nebyla úplně ve formě, abych tak řekl. Chodila se mnou po přírodě, zvládla i velmi strmou horu, kterou jsme zdolávali přibližně čtyři hodiny. Bylo to skvělé, jistě to posílilo náš vztah,“ zavzpomínal Djokovič.

Letní dovolená manželů Djokovičových trvala dohromady pět dní a nezahrnovala pouze hory. „Zmíněný výstup však byl důležitý. Přineslo nám to pocit uspokojení, hrdosti a síly. Takový výlet jsme opravdu potřebovali. Tolik soukromí jsme neměli od doby, co jsme se stali rodiči,“ připomněl aktuálně nejlepší tenista světa.

Stefan, první potomek Novaka a Jeleny Djokovičových, přišel na svět v říjnu 2014. Loni v září porodila Jelena Djokovičová dceru Taru.

„Společný výlet s Jelenou velmi pravděpodobně změnil průběh mé sezóny,“ prozradil Djokovič, který od té doby prohrál pouze dva zápasy z šestatřiceti a získal cenné trofeje z Wimbledonu, Cincinnati, US Open a Šanghaje.

Jistě není od věci připomenout, že sílu na návrat sbíral předloni v horách také Roger Federer. A i jemu čerstvý vzduch prospěl. Od začátku sezóny 2017 získal jedenáct titulů včetně tří grandslamových.

Zdroj: www.tennisworldusa.org