Je to zkrátka sympaťák! Delpo pomohl překvapenému fanouškovi

- Marek Bartošík

Argentinský dlouhán Juan Martín del Potro patří mezi nejoblíbenější tenisty na okruhu. Nedávno ho v Šanghaji bohužel opět potkala smůla, když si zlomil čéšku v koleni. Přišel tak o účast v oblíbené Basileji, na Masters v Paříži a především na prestižním Turnaji mistrů. I přes zranění však del Potro zažívá i příjemné chvilky.

Dvaadvacetiletý Nicólas Avalo měl pořádné štěstí v neštěstí. Vězeňský dozorce se po absolvování kurzu v argentinské provincii Buenos Aires chtěl vrátit autobusem domů, ten mu však ujel. Zkusil tedy stopovat. Ani ve snu ho nenapadlo, že by v autě, které zastavilo, mohl sedět jeho tenisový idol del Potro.

Ten mladíka nabral a dovezl ho domů. Na povídání měli pánové dostatek času, Avalo totiž bydlel 60 kilometrů daleko. „Nebyl jsem tomu schopen uvěřit. První, co jsem udělal, bylo, že jsem poděkoval a požádal ho o fotku. Byl to pro mě nezapomenutelný výlet,“ sdílel své nadšení pro Avalo.

Vítěz US Open 2009 a letošních turnajů v Acapulcu a Indian Wells tak znovu ukázal, že má srdce na pravém místě. Nezbývá než doufat, že ho příští sezóna zastihne v dobrém zdravotním stavu.

Zdroj: noticias.caracoltv.com