Vondroušová zabojuje o olympiádu v barvách Dukly

- Marek Bartošík

Česká tenisová naděje Markéta Vondroušová se stala členkou Armádního sportovního centra Dukla. Aktuálně 70. hráčka světa se zařadila k mnoha elitním tuzemským sportovcům, mimo jiné ke snowboardistce Evě Samkové, oštěpařce Barboře Špotákové či rychlostnímu kanoistovi Josefu Dostálovi.

Síly a prestiže týmu Dukly si je vědoma i devatenáctiletá Vondroušová. „Jsem opravdu ráda, že jsem se do takové společnosti dostala. Výkony a výsledky ostatních mě budou motivovat,“ vyjádřila se tenistka, která si loni ve švýcarském Bielu připsala na konto svůj první WTA titul. Tehdy jí bylo pouhých sedmnáct let.

Na novou spolupráci nahlíží optimisticky také ředitel Dukly plukovník Jaroslav Priščák. „Markéta je obrovský talent. Doufáme, že se dá zdravotně do pořádku a zabojuje o nominaci na Letní olympijské hry v Tokiu,“ uvedl Priščák. Hry v japonské metropoli se budou konat v roce 2020.

K pochvalným výrokům Priščáka se přidal i rychlostní kanoista a majitel tří olympijských medailí Josef Dostál, který podle svých slov patří mezi fanoušky Vondroušové.

A jak nahlíží na blížící se Hry v Tokiu sama talentovaná tenistka? „Tokio mě rozhodně láká. Zahrát si na olympiádě by pro mě byl splněný sen,“ netají vycházející hvězda nadšení pro zápolení pod pěti kruhy.

Na každých zimních i letních hrách má Dukla velmi silné zastoupení, předloni v Riu byla ze 105 českých účastníků téměř polovina sportovců Dukly.

Vondroušová letošní sezónu kvůli zranění třísla ukončila již na začátku října. Naposledy se představila ve Wu-chanu. Tam nejprve v kvalifikaci hladce prohrála s Kateřinou Siniakovou. Do hlavní soutěže se následně dostala jako šťastná poražená, favorizované Julii Görgesové však podlehla v tiebreaku třetího setu.

České tenistce se letos nejlépe vedlo v Gstaadu, kde došla do semifinále. Na US Open si díky postupu do osmifinále připsala svůj dosud nejvýraznější úspěch na grandslamu. Mezi nejlepší šestnáctkou byla i ve Stuttgartu či Indian Wells.


Galerie