Francouzský veterán se loučí se singlovou kariérou

- Jan Vojkůvka

Svůj poslední turnaj ve dvouhře absolvuje tento týden na challengeru v Brestu Francouz Julien Benneteau. Šestatřicetiletý veterán se rozloučí s individuální kariérou v roli prvního nasazeného a pokusí se rozšířit svou sbírku čtyř titulů.

Benneteau se na okruhu ATP nikdy nedokázal prosadit až ke kýžené trofeji. Desetinásobný finalista sbíral své vavříny pouze na challengerech, kde se mu podařilo čtyřikrát triumfovat. Mnohem více se zkušenému tenisovi dařilo a daří ve čtyřhře.

V té Benneteau vybojoval v roce 2014 titul na French Open spolu se svým krajanem Edouardem Rogerem-Vasselinem. K tomu získal dalších jedenáct titulů a dokázal se prokousat až na páté místo světa.

Ve dvouhře sice tak úspěšný nebyl, ale dlouhodobě patřil do širší světové špičky. Aktuálně 63. hráč světa si tak vysloužil i na sklonku své kariéry možnost být v Brestu nasazenou jedničkou. Jeho prvním soupeřem na turnaji bude Mats Moraing, 162. tenista žebříčku.

Pro Benneteaua by se mělo jednat dokonce o předposlední turnaj celé kariéry. Ten poslední by měl odehrát na Masters v Paříži, avšak to už pouze ve čtyřhře.