Futures v Piešťanech: Nejedlý postoupil do finále, Michnev padl s Ignatikem

- Jan Vojkůvka, Radim Sochor

Turnaj ve slovenských Piešťanech má za sebou předposlední hrací den. Semifinálové souboje se týkaly dvou českých zástupců - Petra Michneva a Pavla Nejedlého.Postoupit ale dokázal pouze druhý jmenovaný.

Do svého druhého letošního finále se v Piešťanech probojoval třiadvacetiletý Pavel Nejedlý, který doposud jediný titul na okruhu vybojoval v minulé sezoně v Bosně. Další příležitost dostane na Slovensku poté, co v třísetovém duelu a více než dvou hodinách porazil Kanaďana Martina Berana, jenž nevyužil dobře rozehraného zápasu a vedení 6:4, 2:0.

Nejedlý od stavu 0:2 ve druhém setu zcela převzal iniciativu a ve zbytku utkání soupeři povolil jen dva gemy. Po rebrejku ve třetím gemu si klíčový brejk druhé sady připsal v osmé hře. Podařilo se mu navíc výhodu potvrdit a vyhrál prostřední set 6:3. V rozhodujícím setu okamžitě odskočil soupeři, kterého dostával stále více pod tlak, ujal se vedení 4:0 a během koncovky si připsal i třetí brejk ve třetím setu a dokonal obrat utkání po výhře 6:1.

„Kurt se po dešti hodně zrychlil. Ze začátku jsme si vyhrávali servis bez problémů, já poté ale udělal nějaké chyby a on mě brejkl. Ve druhém setu mě brejkl hned na začátku znovu, vedl 2:0 a 40:15 na mém servise. Ten gem jsem ale vyhrál a hrozně jsem se chytl. Od té doby jsem byl lepším hráčem,“ hodnotil zápas postupující tenista.

Bohužel nebude k vidění české finále na turnaji v Piešťanech. Petr Michnev urputně bojoval s běloruským Ignatikem, který je turnajovou jedničkou, ale neuspěl. V prvním setu vedl 4:1, načež set dospěl do tiebreaku. V něm prohrál 5:7. Ve druhé sadě Michnev začal zle, prohrával 0:4, ale dokázal se kousnout, set dovedl do stavu 2:4 a brejkbol, jenže favorizovaný Bělorus si svůj servis udržel a po výsledku 7:6, 6:3 postoupil do finále.

„Začal jsem dobře. Měl jsem příležitost ho brejknout, ale on trefil dvě lajny a poté se vrátil do setu a pak byl čím dál tím víc nepříjemnější. Snažil jsem se hrát aktivně, ale možná jsem měl trošku zvolnit a hrát s ním ty výměny. Tiebreak rozhodly moje dva zkažené forhendy,“ hodnotil zápas Petr Michnev.


Semifinále dvouhry
Martin Beran (CAN) - PAVEL NEJEDLÝ 6:4, 3:6, 1:6
Uladzimir Ignatik (BLR) - PETR MICHNEV 7:6, 6:3

Finále čtyřhry
Beran (CAN), Puodziunas (AUS) - Kaleničenko (UKR), Pichler (AUT) 2:6, 0:6

Slovak F2 den po dni

5.8. Futures v Piešťanech: Nejedlý s Michnevem postoupili do semifinále

4.8. Futures v Piešťanech: Nejedlý s Michnevem si zahrají ve čtvrtfinále, Poljak s Kopřivou končí

3.8. Futures v Piešťanech: Nejedlý i Michnev zvládli úvodní kolo, Nouza končí

2.8. Futures v Piešťanech: Kopřiva vyřadil druhého nasazeného, Poljak otočil prohraný zápas

1.8. Futures v Piešťanech: Michnev, Nouza a Nejedlý postoupili do hlavní soutěže

31.7. Futures v Piešťanech: Michnev a Nejedlý suverénně dále

Páteční rozhovory