Všechno je možné, vyhrál jsem zápas, utahoval si z vlastní mizérie Sock

- Tomáš Macák

Loňská singlová jízda byla prožitým růžovým snem. Zato zápasy dvouhry v aktuální sezóně jsou noční můrou. V žebříčku získaných bodů za letošní rok patří Jacku Sockovi až 162. příčka. Že se ale jedná o tenistu s nadhledem je zřejmé podle příspěvku, který v týdnu přidal na svůj instagramový účet po „výjimečné“ výhře.

Diametrálně odlišné je jeho působení na singlových kurtech v letošním roce od toho v minulé sezóně.

Během ní opanoval hned tři akce. Šampionem se stal v Aucklandu, kraloval také v Delrey Beach na Floridě a vše korunoval v Paříži. Díky ohromnému množství bodů, které obdržel za vyhrané Masters, si ve dvouhře zajistil vstupenku na Turnaj mistrů v Londýně.

Kde tyto zlaté singlové časy jsou…

Od poloviny května vyhrála světová osmnáctka na podnicích ATP až do tohoto týdne jediný zápas dvouhry, a to na US Open. Tato krize celkově v číslech obnášela za dosavadní sezónu jen šest výher a hned osmnáct porážek.

Kýženého postup do dalšího kola se dočkal ve středu ve Stockholmu, kde udolal ve třech setech Švéda Ymera. Šestadvacetiletý Sock je známý vtipálek, a tak se na svém Instagramu po zápase prezentoval zajímavým způsobem. „Vyhrál jsem zápas v singlu, lol,“ napsal rodák z Lincolnu k přidané fotce. Vše doplnil hashtagem, který v překladu znamená „všechno je možné“.

Radost a euforie z vytoužené výhry však netrvaly dlouho. Hned následující zápas Američan nezvládl zápas s hráčem z druhé stovky Ernestsem Gulbisem. Na tuto sezónu ve dvouhře Sock nebude vzpomínat v dobrém…

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

I won a singles match lol ???‍♂️ #AnythingIsPossible

Příspěvek sdílený Jack Sock (@jack.sock),Říj 17, 2018 v 1:38 PDT

Na jeho mizérii vtipně zareagovalo několik lidí na Twitteru. „Jack Sock potřebuje ke kvalifikování se na Nitto ATP Finals, aby 142 hráčů ukončilo sezónu (včetně Gulbise),“ stálo v jednom příspěvku, který narážel na to, že americkému hráči patří v takzvaném závodu do Londýna 162. pozice.

Ačkoliv poslední turnaje nevyšly olympijskému šampionovi z Ria de Janeira ani ve čtyřhře, stále jsou jeho letošní úspěchy v deblu mimořádné. Za rok 2018 už má 5 titulů, z nichž je jeden dokonce grandslamový. S Mikem Bryanem ovládli domácí US Open.

I díky tomu si společně zahrají na londýnském Turnaji mistrů o deblový vavřín.