Singapuru zase o krok blíž! Plíšková prolétla v Číně do finále

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková postoupila na turnaji v čínském Tchien-ťinu do finále a výrazně si pomohla v boji o účast na prestižním Turnaji mistryň. Česká tenisová jednička si v sobotním semifinálovém souboji poradila vcelku hladce se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou, kterou vyřadila za hodinu hry po setech 6:2, 6:1. Plíšková se probojovala do finále potřetí v letošní sezoně, přičemž oba předchozí duely o titul zvládla vítězně.

Výkony Karolína Plíškové v Tchien-ťinu jsou opravdu jako na houpačce. Česká tenisová hvězda se nejprve protrápila ve třech setech k výhře nad Američankou Lepchenkovou, aby následně smetla Slovinku Hercogovou, které dovolila pouhé tři gemy. Ve čtvrtfinále musela jít Plíšková v souboji s Britkou Boulterovou znovu do tří setů.

V semifinálovém souboji to však byla ze strany světové šestky opět smršť. Plíšková nedovolila své soupeřce Timee Bacsincszké ze Švýcarska jediný brejkbol, sama využila hned čtyři. 

Česká jednička navíc těžila z výborného výkonu na servisu, když po prvním podání získala 79 % míčků. A tak bylo za hodinu hry hotovo – Plíšková si po přesvědčivém výkonu vysloužila místenku ve finále.

Pro Plíškovou je ale daleko důležitější, že si připsala další body do žebříčku „Race To Singapore“ v boji o účast na Turnaji mistryň. V pořadí devátá Nizozemka Kiki Bertensová totiž v Linci vypadla již v osmifinále, a tak má Plíšková možnost si před turnajem v Moskvě vytvořit solidní náskok.

Šestadvacetiletou lounskou tenistku čeká v neděli třetí letošní finálový zápas. V obou dosavadních případech dokázala Plíšková uspět, když se z turnajového titulu radovala jak ve Stuttgartu, tak v japonském Tokiu.

Vyjde to i na potřetí? V boji o titul vyzve Plíšková Francouzku Caroline Garciaovou, turnajovou dvojku.