Na třetí pokus to vyšlo! Sestini Hlaváčková se Strýcovou slaví po velké bitvě nejcennější titul

- Marek Bartošík

Druhé nasazené Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová přehrály v Pekingu dvojici Gabriela Dabrowská, I-fan Sü 4:6, 6:4, 10:8 a připsaly si druhý společný titul. České duo má v posledních týdnech vynikající formu, finále si zahrálo ve Wu-chanu i v Tokiu. Po srpnovém triumfu v New Havenu je to pro něj druhá společná trofej.

V super tiebreaku to s šancemi českých tenistek na trofej vůbec nevypadalo dobře. Dabrowská a Sü vedly už 5:2, navíc měly k dispozici dvě podání. České tenistky však třetí finálovou porážku v řadě nepřipustily. Z posledních jedenácti míčů vyhrály hned osm a nakonec super tiebreak dotáhly do vítězného konce s nejmenším možným rozdílem.

Sestini Hlaváčková se Strýcovou nabídly svým soupeřkám brejkbol už ve druhém gemu zápasu, tehdy situaci ještě zvládly. Ve čtvrté hře odvrátily další tři brejkboly. Samy naopak za stavu 4:4 nevyužily vedení 40:15. To se jim vymstilo, protože v desáté hře neudržely vedení 40:0 a ztratily tím zrovna celou sadu.

Podstatně lépe zahájily české tenistky druhý set. Hned v úvodní hře získaly výhodu brejku a tu si podržely až do konce. Jediná hrozba od Kanaďanky a Číňanky přišla ve čtvrté hře, Češky naopak samy mohly získat náskok dvou brejků.

S příchodem super tiebreaku se role opět obrátily. Dabrowská se Sü rychle získaly náskok 5:2. Sestini Hlaváčková se Strýcovou díky třem bodům v řadě srovnaly. Až do stavu 8:8 následovala vyrovnaná přetahovaná, kterou nakonec lépe zvládlo české duo.

Pro „Angry Birds“ je to po triumfu v New Havenu druhá společná trofej. Zatímco jejich premiérový titul pochází z turnaje kategorie Premier, podnik v Pekingu spadá do silné kategorie Premium Mandatory.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

We did it!! @andreasestinihlavackova @chinaopen champions ?

Příspěvek sdílený Barbora Strycova? (@barborastrycova),Říj 7, 2018 v 1:16 PDT