Nešťastník Kamke! Za sprosté slovo dostal trestný fiftýn a přišel o podání

- Jan Vojkůvka

Čtyři brejkboly dokázal odvrátit, jenže po chybě z forhendu nabídl pátý. To už Němce Tobiase Kamkeho rozčílilo a v utkání s Lukášem Rosolem si peprně ulevil. Ke své smůle se jeho výlev nelíbil rozhodčímu, který mu udělil druhé napomenutí a tím pádem trestný fiftýn. Co bylo pro Kamkeho nejhorší? Stalo se tak za stavu 1:6, 4:4 a výhoda soupeř...

„Sche**se,“ zakřičel Kamke po autu, kterým věnoval českému soupeři pátý brejkbol v devátém gemu. V tu chvíli však bylo zle. Němec měl už v z předchozího průběhu čtvrtfinálového utkání v Almatách jedno napomenutí, druhé pak znamená automaticky trestný fiftýn.

Kamke skutečně napomenutí dostal. Německý tenista si dokonce nechal zavolat na kurt supervizora, ten ale rozhodnutí umpirového sudího nezvrátil.

Tím pádem přišel automaticky o servis, prohrával ve druhém setu 4:5 a po přestávce mezi gemy musel odvracet vyřazení. A to se mu nepovedlo. Rosol své podání udržel, zápas doservíroval a postoupil do semifinále.

Aktuálně 270. hráč světa byl vzteklý, ale už nemohl nic nadělat. Sprosté slovo ho tentokrát vyšlo velmi draho. Naopak Lukáši Rosolovi pomohli k definitivní tečce za zápasem.

Nebyl to ale přeci jen až příliš krutý trest pro Tobiase Kamkeho?