Země zaslíbená! Jak si blondýna z Hradce podmaňuje Čínu

- Jan Vojkůvka

Čína. Nejlidnatější země světa. Právě zde se pravidelně Kateřině Siniakové na začátku sezony velmi daří. Na své výsledky ale naopak na konci sezony nedokázala doposud navázat. Doposud! V roce 2018 zažívá česká tenistka svou nejvydařenější čínskou misi v kariéře. Titul sice nezískala, ale září na obřích turnajích, které přináší slávu.

Rodačka z Hradce Králové pravidelně bojuje zkraje roku na turnaji v Šen-čenu. V roce 2017 zde dokonce získala titul, letos došla do finále. Ale právě letos prožívá impozantní čínské dobrodružství, které ji vrhá žebříčkem stále výš. I díky svým výkonům na velkých turnajích stále může snít o pozici nasazené tenistky pro Australian Open.

Letos Siniaková skutečně prokazuje, že Čína je její oblíbenou destinací. A to nejen lednový Šen-čen, ale i dva velké turnaje ve Wu-chanu a Pekingu.

Právě ve Wu-chanu minulý týden prošla z kvalifikace až do svého premiérového čtvrtfinále na turnaji WTA Premier. A co víc – poté, co ve čtvrtek prohrála čtvrtfinále s Anett Kontaveitovou, v pátek už řádila v kvalifikaci na WTA Mandatory v Pekingu.

Turnaj, kde se hraje o bezmála 9 milionů dolarů, byl doposud pro Siniakovou zakletý. Ač má Čínu v oblibě, hlavní město této obrovské země jí štěstí nepřinášelo. Dvakrát totiž vypadla už v prvním kole. A letos?

Dvaadvacetiletá Češka prolétla bez ztráty setu z kvalifikace až do třetího kola! A atakuje své kariérní maximum na žebříčku.

V osmifinále ji sice čeká favorizovaná Kiki Bertensová, ale Siniaková se zdá být na své čínské misi v neskutečné herní pohodě. Ostatně před týdnem pokořila v náročné bitvě světovou osmičku Caroline Garciaovou i bývalou královnu žebříčku Garbine Muguruzaovou.

Od French Open až po US Open přitom vyhrála jen 5 zápasů a 7 jich prohrála. Čínu si však doslova podmaňuje. A je jedinou výhru od dalšího životního úspěchu – čtvrtfinále na WTA Premier Mandatory, po grandslamech druhé nejvyšší kategorie ženských turnajů.