WTA

Siniaková dál řadí! Po skalpu deblové parťačky je bez ztráty setu v osmifinále

- Jan Havlovic

Kateřina Siniaková pokračuje v daleké Číně ve výborných výkonech! Dvaadvacetiletá česká tenistka si v úterý na turnaji v Pekingu poradila se Srbkou Alexandrou Kruničovou, kterou porazila 7:6(2) a 6:2. Siniaková si tak po skalpu své aktuální deblové parťačky zajistila místo v osmifinále, ve kterém vyzve světovou jedenáctku Nizozemku Kiki Bertensovou.

V žebříčku je Siniaková v páté desítce, přesto se musela ve Wu-chanu i v Pekingu prokousávat přes záludnou kvalifikaci. V obou případech to však bylo v případě královehradecké tenistky ke prospěchu věci.

Během kvalifikačních bojů se rozehrála k výborným výkonům, které předváděla jak ve Wu-chanu, tak i nyní v Pekingu.

Kateřina Siniaková si v úterním duelu druhého kola poradila se Srbkou Alexandrou Kruničovou, kterou vyřadila za hodinu a půl hry po setech 7:6(2), 6:2 a připsala si čtvrtou výhru v řadě. Duel byl o to peprnější, že Siniaková spolu s Kruničovou aktuálně nastupují ve čtyřhře.

Ve vzájemném duelu však hrála každá na sebe, a byla to pořádná bitva. Úvod zápasu nabídl poměrně netradiční podívanou, když si v prvních pěti gemech nedokázala ani jedna z tenistek udržet podání. Divoká sada nakonec dospěla až do tiebreaku, který zvládla lépe Siniaková v poměru 7:2.

Psychická výhoda byla rázem na straně české tenistky, která si podmanila i druhý set a dovedla utkání do vítězného konce. Siniaková tak vyhrála již čtvrtý zápas v řadě bez ztráty setu!

Rozjetá Češka má na obřím turnaji v Pekingu jisté místo v osmifinále. V boji o postup mezi nejlepší čtyřku narazí na světovou jedenáctku Kiki Bertensovou, se kterou se utká poprvé v kariéře.