WTA

Ostrá ptáčata míří k tenisové smetánce. Andy mi bude dělat průvodce, směje se Strýcová

- Jan Havlovic

Spanilá jízda Angry Birds, neboli tenisového páru Andrey Sestini Hlaváčkové s Barborou Strýcovou, nebere konců. Krásný příběh dvou plzeňských tenistek, které se znají takřka od narození, bude mít na konci října zlatou tečku za vynikající sezonou – účast na Turnaji mistryň. „Hlavně že to zažijeme spolu,“ říká Andrea Sestini Hlaváčková v rozhovoru pro iDnes.cz.

„Začaly jsme teprve v březnu – a vidíte,“ připomíná Barbora Strýcová v rozhovoru pro iDnes.cz poměrně krátké společné působení plzeňské tenisové dvojce.

Hlaváčková se Strýcovou to spolu zkusily v březnu na podniku v Miami, kde skončily hned v prvním kole. Po bezmála dvou měsíční pauze se do toho pustily s plnou vervou na podniku v Madridu.

A ryze plzeňskému páru se začalo náramně dařit. Třešnička na dortu přišla v americkém New Havenu, kde Angry Birds, jak si tenistky přezdívají, získaly premiérový společný titul. Po finálové cestě ve Wu-chanu si navíc zajistily místo na prestižním Turnaji mistryň!

„Dvěma holkám, co spolu vyrůstaly a jejíchž rodiny se znají odmalinka, se podařilo postoupit na největší turnaj v našem sportu. To je přece hrozně hezký příběh,“ líčila Strýcová unikátní tenisovou story.

„Jsem hrozně ráda. Hlavně že to zažijeme spolu,“ dodává parťačka Sestini Hlaváčková.

Ostrá ptáčata si tak během půlroční práce zajistily účast na turnaji, o kterém sní snad každá tenistka. „Všichni se starají, hotel je krásný, zázemí taky,“ přidává svůj pohled Andrea Sestini Hlaváčková, která se mezi tenisovou smetánku podívá již popáté. „Taky už mi Andy dělá průvodkyni,“ směje se Strýcová, kterou čeká premiérová účast na vyvrcholení tenisové sezony.

„Znamená to pro mě hrozně moc. Byl to jeden z cílů, které jsem si chtěla splnit,“ přiznává zkušená Barbora Strýcová. „Je to opravdová třešnička na celé sezoně,“ dodává její plzeňská parťačka. 

Angry Birds nepoletí do Singapuru si turnaj jen užít, ale také zabojovat o slavnou trofej. Letos si český pár zahrál hned čtyřikrát finále, a tak bude mezi elitní deblovou společností v roli favoritek.