Hlaváčková se Strýcovou ve Wu-chanu na druhý společný titul nedosáhly

- Petr Sumbal

Česká dvojice Andrea Sestini Hlavíčková a Barbora Strýcová svůj druhý společný titul nezískala, ve finále v čínském Wu-chanu nestačila na belgicko-nizozemský pár Elise Mertensová, Demi Schuursová po setech dvakrát 3:6. Češky nevyužily odpočinku, který měly díky semifinálovému postupu bez boje a s Mertensovou a Schuursovou prohrály letos už podruhé.

Už včera se Sestini Hlaváčková se Strýcovou dozvěděly skvělou zprávu. Jednak jim odpadly kvůli zranění Anastasie Pavljučenkovové soupeřky pro semifinále, ala hlavně si tím zajistily i postup na finálový Turnaj Mistryň.

Tuhle skvělou novinu chtěly Sestini Hlaváčková se Strýcovou potvrdit dnes ve finále v čínském Wu-chanu, to se jim ovšem nepovedlo. Nad jejich síly byla dvojice Elise Mertensová a Demi Schuursová, která zvedla nad hlavu pohár pro vítězky, poté co obě sady vyhrála v poměru 6:3.

Češkám nevyšel už vstup do utkání, když si obě hned ze startu ztratily servis. Poté sice dokázaly také získat jeden brejk, ale vyrovnat se jim už nepovedlo a set ukončily dalším neúspěchem při svém vlastním servisu.

Druhý set byl vyrovnanější. První problémy řešil český pár ve čtvrté hře, kdy úspěšně odvrátil čtyři brejkboly při otočce z 0:40. Při další příležitosti už ovšem Mertensová se Schuursovou brejk získaly, a to jim nakonec stačilo k vítězství, protože samy už poté na servisu nezaváhaly a v deváté hře proměnily svůj druhý mečbol.

Češky nevyužily šanci k získání svého druhého společného titulu. Ten první získaly těsně před US Open v americkém New Havenu. Dalším velkým úspěchem tohoto páru je účast ve semifinále French Open.