Druhý český pár s jistotou! Do Singapuru poletí i Sestini Hlaváčková se Strýcovou

- Jan Vojkůvka

Český Singapur? Turnaj mistryň, kterým se tradičně uzavře letošní sezona na nejvyšší tenisové úrovni, vybojovaly po grandslamových šampionkách Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové také Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou. České tenistky se kvalifikovaly po postupu do finále ve Wu-chanu.

Angry Birds, jak si Hlaváčková se Strýcovou přezdívají, se do finále dostaly bez boje. Ještě před semifinálovým zápasem se totiž jejich soupeřky Pavljučenkovová se Sevastovovou z turnaje odhlásily kvůli zranění ruské tenistky.

Hlaváčková se Strýcovou svou kvalifikací do Singapuru rozšířily počet českých tenistek s jistou účastí na 4. Kromě nich se už dříve kvalifikovaly Krejčíková se Siniakovou. Třetím jistým párem na turnaji jsou Kristina Mladenovicová s Tímeou Babosovou.

Pro Sestini Hlaváčkovou se bude jednat už o pátý Turnaj mistryň v kariéře. Elitní česká deblistka navíc bude v Singapuru obhajovat loňský titul, který získala po boku Maďarky Babosové. Strýcová si zahraje na finálovém podniku poprvé.

Velmi blízko postupu do Singapuru je i pátá česká tenistka. Třiačtyřicetiletá Květa Peschkeová je společně s Američankou Nicole Melicharovou průběžně na šestém místě žebříčku Race a jistotu postupu mohou vybojovat už příští týden v Pekingu.