Vrchol asijské tour přijde v Pekingu. Obří turnaj odehrají také tři Češky

- Jan Vojkůvka

Více než 8 milionů dolarů je připraveno jako prize money pro nejlepší hráčky světa v čínském Pekingu. Místní turnaj WTA Premier Mandatory, tedy druhé nejvyšší kategorie, absolvují příští týden i tři české hráčky, jež budou chtít napravit svá zaváhání z Wu-chanu.

V pavouku hlavní soutěže se objeví Petra Kvitová, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová, které ve Wu-chanu bojovaly o úspěch. Maximem u výše jmenovaných se ale ukázalo být osmifinále Kvitové.

Česká jednička obhajuje v Pekingu loňské semifinále a začne hodně zostra. Už v prvním kole ji čeká nepříjemná Australanka Darja Gavrilovová, kterou letos porazila v Birminghamu. Před dvěma lety s ní ovšem dvakrát prohrála a 33. hráčka světa prokázala, že umí na pátou nasazenou zahrát.

Sedmičkou turnaje bude Karolína Plíšková, která překvapivě vypadla ve Wu-chanu už ve druhém kole a v Pekingu bude bojovat i o Turnaj mistryň. Na úvod se střetne s Australankou Samanthou Stosurovou, jež obdržela divokou kartu.

Ve hře bude také Barbora Strýcová, jejíž soupeřkou v úvodním kole bude Chorvatka Petra Martičová. S tou má Češka prozatím negativní bilanci 1-2 na zápasy a vyrovnat skóre bude chtít na velkém čínském turnaji.

Počty českých zástupkyň v Pekingu bude chtít rozšířit rovněž nejúspěšnější Češka z Wu-chanu. Čtvrtfinalistka Kateřina Siniaková se ale napřed bude muset prokousat kvalifikací.