Čínská jízda skončila! Nad síly Siniakové byla mladá Estonka

- Jan Vojkůvka

Dost možná životní turnaj Kateřiny Siniakové je u konce. Česká tenistka ve svém premiérovém čtvrtfinále na WTA Premier 5 nestačila na Estonku Anett Kontaveitovou, kterou sice dokázala porazit na US Open, ale v Číně jí soupeřka porážku oplatila po setech 4:6, 4:6.

Dvaadvacetiletá držitelka dvou titulů na okruhu WTA se dokázala tak daleko na turnaji WTA Premier 5 probojovat poprvé v kariéře a nebyla daleko od toho, aby vybojovala dokonce postup do semifinále. V klíčových okamžicích ale proti estonské soupeřce neuspěla.

V prvním setu Siniaková přišla o podání už v prvním gemu a navíc v páté hře čelila čtyřem dalším brejkbolům. Z hrozby ztráty dalšího servisu se dostala a dokonce čistou hrou srovnala na 3:3. Jenže klíčový sedmý gem na podání nezvládla a úvodní dějství následně prohrála.

Druhý set byl v podání české tenistky o poznání lepší, a to jak na servisu, tak na returnu. Ale horší už to bylo s využíváním příležitostí. Siniaková si vypracovala v šesté hře hned čtyři brejkboly, ale v maratonském gemu přes čtyři shody nakonec neuspěla. Naopak v devátém gemu přišla o servis.

Na pokraji vyřazení ještě česká hráčka srdnatě bojovala, měla dokonce další dva brejkboly. Opět ale nedokázala svých šancí využít, a naopak Kontaveitová využila následně hned první mečbol.

Siniaková však může být s turnajem více než spokojená. Podařilo se jí vyřadit obhájkyni titulu Caroline Garcíaovou a zvládla i duel s bývalou světovou jedničkou Garbine Muguruzaovou Z kvalifikace postoupila až do čtvrtfinále a v žebříčku WTA se díky tomu vrátí v pondělí do první čtyřicítky. Na dosah má i vyrovnání svého dosavadního maxima, kterým je 36. místo světa.