Los Wu-chan: Kvitová může zaútočit na hattrick, ve dvouhře další čtyři Češky včetně Vondroušové

- Filip Lefenda

Na štědře dotovaném turnaji kategorie WTA Premier 5 v čínském Wu-chanu, jehož hlavní soutěž se rozjede už v neděli ráno, se představí celkem pět českých singlistek. Na koho na úvod narazí?

Petra Kvitová, která si ve Wu-chanu došla v letech 2014 a 2016 pro titul a je jedinou ženou, jež čínský podnik ovládla více než jednou, má v úvodním kole volný los. V tom druhém ji čeká vítězka střetnutí Kruničová – Giorgiová.

Volno v úvodním kole přijde jistě vhod i Karolíně Plíškové, kterou v neděli čeká finále v Tokiu. Následně se světová osmička přesune do Číny, kde ji ve druhém kole vyzve buď domácí Čchiang Wang, nebo Řekyně Sakkariová.

V hlavní soutěži dvouhry se představí ještě další tři Češky. Barbora Strýcová se pokusí vylepšit nepříznivou bilanci proti Alizé Cornetové, kterou z osmi odehraných duelů zvládla porazit jen dvakrát.

Skrze dvoukolovou kvalifikace se mezi elitní startovní pole prodrala Kateřina Siniaková. Ta si o postup zahrála proti krajance Markétě Vondroušové, kterou zdolala až nečekaně hladce dvakrát 6:1. Vondroušová se však do hlavní soutěže přeci jen podívá, a sice jako lucky loserka.

Už v neděli ráno tak devatenáctiletá tenistka vyzve světovou jedenáctku Julii Görgesovou, kterou v jediném vzájemném souboji letos dokázala ve Stuttgartu ve dvou setech porazit. V neděli vstoupí do turnaje také Siniaková, jež si posedmé v kariéře zahraje proti Francouzce Kristině Mladenovicové a bude tak mít možnost strhnout na svou stranu v tuto chvíli vyrovnanou bilanci vzájemných střetnutí (3:3).

V deblu rovněž pětice Češek
Do soutěže ve čtyřhře zasáhne také pět českých tenistek. Jediný ryze český pár budou ve Wu-chanu tvořit nasazené dvojky Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou, které mají v úvodním kole volno. Dalšími účastnicemi deblové části turnaje budou Kateřina Siniaková, Lucie Hradecká a Květa Peschkeová.

2018 Dongfeng Motor Wuhan Open (ženy, CHN, 2 746 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Petra Kvitová – volný los
Karolína Plíšková – volný los
Barbora Strýcová – Alizé Cornetová (FRA)
Kateřina Siniaková – Kristina Mladenovicová (FRA)
Markéta Vondroušová – Julia Görgesová (GER)

1. kolo čtyřhry
Sestini Hlaváčková, Strýcová – volný los
Siniaková, Kruničová (SRB) – Kingová (USA), Niculescuová (ROU)
Hradecká, Makarovová (RUS) – S. Ťiang, Č. Wang (obě CHN)
Peschkeová, Melicharová (USA) – Č. Čan (TPE), Z. Jang (CHN)