Koláře poškodil v Rumunsku rozhodčí! Děláte si legraci? soptil český tenista

- Jan Havlovic

Zdeněk Kolář zažil na challengeru v rumunském Sibiu hodně nepříjemnou zkušenost. Českého tenistu totiž v zápase prvního kola výrazně poškodil sudí. Kolář zahrál v průběhu prvního setu při vlastním brejkbolu nádherný prohoz po čáře, avšak po kontroverzním rozhodnutí umpirového se musela výměna opakovat. Jednadvacetiletý tenista se naštěstí nenechal nepřesným výrokem sudího rozhodit a po vítězství 7:5, 6:3 postoupil do osmifinále.

Kolář vstupoval do duelu proti Polákovi Michalu Dembekovi v roli favorita. Český tenista chtěl prolomit sérii čtyř proher v řadě, ale do duelu proti polskému hráči startujícímu na divokou kartu nezačal dobře, když ve třetím gemu přišel o podání.

Výhodu brejku mohl Kolář svému soupeři sebrat za stavu 3:4 a 40:15, když si vypracoval dva brejkboly. Následovala možná jedna z nejhezčích výměn zápasu, kterou zakončil Čech fantastickým prohozem po čáře. Dembek však hned poté reklamoval u rozhodčího, že čárový již dříve zahlásil aut.

Dembek však při údajném zahlášení autu hru nepřerušil. Ba naopak, normálně ve hře pokračoval, čímž u rozhodčího také Kolář argumentoval.

Následovala několikaminutová pauza, během které se Kolář dožadoval férového rozhodnutí od umpirového. Ten však přiznal, že si výměnu ani pořádně nepamatuje, načež Kolář reagoval se slovy, zda si z něj dělá srandu. Výměna se tak musela opakovat, čehož Dembek využil a brejkbol odvrátil.

Naštěstí se však Kolářovi povedlo druhý brejkbol proměnit, čímž srovnal na 4:4. Český borec poté převzal taktovku zápasu a po zvládnutém závěru úvodní sady si po výsledku 7:5, 6:3 dokráčel pro postup do osmifinále.

Inkriminovaný moment v čase 54:20 – 1:01:55.