Úder Kvitové stačil na druhé místo. Hráčkou měsíce grandslamová vítězka

- Jan Havlovic

Oficiální stránky WTA vyhlásily vítězky tradičních tří anket. Nejlepší hráčkou měsíce srpna byla fanoušky zvolena Japonka Naomi Ósakaová, která získala na US Open premiérový grandslamový titul. Největší průlom zaznamenala Běloruska Aryna Sabalenková a nejlepší úder měsíce předvedla Maria Šarapovová. Úder Petry Kvitové obsadil po hlasování fanoušků druhé místo a výkony Markéty Vondroušové stačily na čtvrtou pozici.

O titul nejlepší hráčky měsíce srpna usilovala následující čtveřice – Ósakaová, Halepová, S.Williamsová, Bertensová. Nejvíce hlasů obdržela od fanoušků v hlasování na stránce wtatennis.com Japonka Naomi Ósakaová, která získala na US Open premiérový grandslamový titul.

České fanoušky zajímaly především další dvě ankety – o nejlepší úder měsíce a největší průlom, neboť právě v nich figurovaly také dvě naše reprezentantky.

Petra Kvitová usilovala o hlasy fanoušků se svým ostrým bekhendem z turnaje v New Havenu, který dopadl milimetrově přesně na čáru. Světová pětka nakonec obsadila stříbrnou pozici. Před osmadvacetiletou Češku se dostala o tři roky starší Ruska Maria Šarapovová.

V anketě o největší průlom měsíce uspěla Běloruska Aryna Sabalenková, která měla na podnicích v Severní Americe parádní formu a posunem na dvacáté místo světového žebříčku vylepšila kariérní maximum. Výkony Markéty Vondroušové, která se na US Open dostala na grandslamu poprvé do osmifinále, stačily na čtvrté místo.

Hráčka měsíce srpna
1. Naomi Ósakaová (JPN)
2. Simona Halepová (ROU) 
3. Serena Williamsová (USA)
4. Kiki Bertensová (NED)

Průlom měsíce
1. Aryna Sabalenková (BLR)
2. Anastasija Sevastovová (LAT)
3. Lesja Curenková (UKR)
4. MARKÉTA VONDROUŠOVÁ
5. Ashleigh Bartyová (AUS)

Úder měsíce
1. Maria Šarapovová (RUS)
2. PETRA KVITOVÁ 
3. Světlana Kuzněcovová (RUS)
4. Caroline Garciaová (FRA)
5. Angelique Kerberová (GER)