WTA

Hlasujte pro Češky v anketách WTA. Ve hře Kvitová i Vondroušová

- Jan Vojkůvka

Nejlepší úder a také průlom měsíce. České tenistky se v únoru na okruhu WTA rozhodně neztratily a ocenění mohou dostat i od svých fanoušků. V tradičních anketách WTA totiž o hlasy usilují Petra Kvitová s Markétou Vondroušovou.

Vondroušová prožila fantastický grandslamový turnaj a poprvé pronikla až do druhého týdne. Devatenáctiletá Češka porazila na US Open postupně Barthelovou, Bouchardovou a senzačně i Kiki Bertensovou. Stopku jí vystavila až Ukrajinka Lesja Curenková.

Česká tenistka přitom doposud nikdy nepřešla brány druhého kola, v New Yorku však vybojovala premiérové osmifinále a poskočila zpět do elitní světové stovky.

Aktuálně 71. hráčka světa tak dala zapomenout na nepříliš vydařený měsíc, během něhož prohrála v kvalifikaci v New Havenu a vypadla v prvním kole turnaje v Cincinnati.

O hlasy fanoušků bojuje Vondroušová se svou přemožitelkou z US Open Curenkovou, ale také s Běloruskou Arynou Sabalenkovou, jež vyhrála v New Havenu a po semifinále v Cincinnati dokráčela do osmifinále US Open, semifinalistkou z US Open Anastasijí Sevastovovou a také Australankou Ashleigh Bartyovou.

Hlasovat můžete zde.

O ocenění úder měsíce pak bojuje Petra Kvitová, které byla do soutěže zařazena výměna ze Cincinnati proti Elise Mertensové. V ní Češka napřed u sítě nedokázala sice úspěšně zakončit rozehru, ale následně zahrála fantastický bekhend.

Hlasovat můžete zde.