ATP

Djokovič na konci roku světovou jedničkou? Podle známého experta je to klidně možné

- Jan Havlovic

Novak Djokovič nabral v posledních týdnech formu jako hrom. Podmanil si Wimbledon i US Open a ziskem čtrnáctého grandslamového titulu dorovnal v historických tabulkách Peta Samprase. Srbská hvězda může směle pomýšlet také na pozici světové jedničky. „Klidně může zakončit rok na prvním místě žebříčku,“ myslí si expert televizní stanice BBC Sport Russell Fuller.

K triumfální jízdě Wimbledon – Cincinnati – New York nakopl Djokoviče výšlap na horu Svatá Viktorie ve francouzských Alpách. Právě „terapie horami“ stojí za parádní formou jednatřicetiletého Srba. „Asi bych měl do hor zase vyrazit,“ smál se Djokovič při tiskové konferenci po zisku čtrnáctého grandslamového titulu.

Motivace pro závěr sezony legendě srbského sportu rozhodně nechybí. Vinou zranění totiž ve druhé polovině loňského roku neodehrál jediný duel, a tak neobhajuje ani žádné body. V tom případě by Djokovič klidně mohl pomýšlet i na pozici světové jedničky, na které byl naposledy před necelými dvěma lety.

O schopnostech Djokoviče je rovněž přesvědčen také Russell Fuller, známý televizní expert stanice BBC Sport. „V létě naprosto dominoval, takže klidně může zakončit rok jako světová jednička,“ myslí si Fuller.

A to se může skutečně stát realitou. Nadal s Federerem totiž obhajují na turnajích v Asii a na halových podnicích v Evropě velkou porci bodů. „Djokovič předvedl obdivuhodný návrat a směřuje k tomu, že bude znovu dominovat mužskému tenisu,“ vyřkl Fuller svůj názor.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Another dream come true ? @usopen

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole),Zář 10, 2018 v 5:11 PDT