US Open: Parádní otočka a šestnáctá výhra. Krejčíková se Siniakovou jsou v semifinále

- redakce

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková jsou v semifinále čtyřhry US Open. České tenistky ve čtvrtfinále přehrály debl Mertensová, Schuursová, proti kterým musely odvracet mečbol. Po výhře si tak připsaly grandslamovou výhru číslo 16 v řadě. O prodloužení úchvatné série se utkají proti Bartyové s Vandeweghovou.

Nasazené jedničky jsou v semifinále (2:6, 7:6(7), 6:3)

Češky měly svým soupeřkám co vracet. S Mertensovou a Schuursovou prohrály na nedávném turnaji v Cincinnati. Oplatit jim porážku na grandslamu a zařídit si šestnáctou výhru v řadě, takový byl plán Češek.

Ten však v úvodním setu začal selhávat. Krejčíková se Siniakovou se hledaly především při vlastním servisu. Už v první sadě dva gemy na svém podání ztratily, čímž Nizozemce s Belgičankou úvodní set přihrály (2:6).

V úvodu druhého musely mladé Češky znovu ustát nepříjemné situace na svém servisu. Odvrátily čtyři brejkboly a následně Mertensovou se Schuursovou o podání připravily. Za stavu 5:4 šla Krejčíková druhý set dopodávat. K dispozici byly po vedení 40:0 pro českou dvojici dokonce tři setboly. Mertensová se Schursovou ale vyhrály pět míčů v řadě a ztracený servis si vzaly nazpět.

Ani v následujících gemech si deblové týmy příliš nepomáhaly svým vlastním podáním. Výsledkem byl tiebreak, který celou sadu rozhodoval. V něm měly Češky další setboly, další dva nevyužily. Až šestý setbol se jim povedlo proměnit.

Ve třetím setu se hodně bojovalo. První brejk si přispaly Krejčíková se Siniakovou a servis si už neprohrály. Krejčíková zápas dokázala dopodávat. Mečbol pro Češky vybojovala obětavým úderem, kdy po jeho zahraní narazila do umpiru. „Jako první jsem myslela na to, jestli se mi povedlo míč vrátit do kurtu,“ smála se Krejčíková.

„Celkově to bylo pořád nahoru – dolů. V prvním setu jsme bojovaly. Ve druhém jsme chtěly být víc agresivní. Ve třetím se už naše hra trochu ustálila,“ hodnotila SIniaková zápas na dvorci.   

Osakaová prolétla do semifinále US Open

Japonka Naomi Osakaová (19.) ve čtvrtfinále závěrečného grandslamu sezony dominovala nad Ukrajinkou Lesjou Curenkovou. Přemožitelku Markéty Vondroušové z osmifinále dokázala dvacátá nasazená porazit za pouhých 59 minut 6:1, 6:1.

Arthur Ashe Stadium
Naomi Osakaová (JPN) – Lesja Curenková (UKR) 6:1, 6:1
Marin Čilič (CRO) – Kei Nišikori (JPN) 6:2, 4:6, 6:7(5), 6:4, 4:6
Carla Suárezová Navarrová (ESP) – Madison Keysová (USA) 4:6, 3:6
Novak Djokovič (SRB) – John Millman (AUS) 6:3, 6:4, 6:4

Grandstand
Murray (GBR), Soares (BRA) – Albot (MDA), Jaziri (TUN) 5:7, 4:6
Gonzalez (ARG), Jarry (CHI) – M. Bryan, Sock (USA) 4:6, 6:7(3)
McHaleová, Ch. Harrison (USA) – Matteková-Sandsová (USA), Murray (GBR) 4:6, 6:2, 8:10
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Mertensová (BEL), Schuursová (NED) 2:6, 7:6(7), 6:3

Kurt č. 17
Pavljučenkovová (RUS), Sevastovová (LAT) – Stosurová (AUS), Čang (CHN) 2:6, 3:6
Rosolská (POL), Mektič (CRO) – Čang (CHN), Peers (AUS) 2:6, 6:4, 10:7

Kurt č. 12
JIŘÍ LEHEČKA – Thiago Seyboth Wild (BRA) 4:6, 2:6