Strýcovou štvou setboly. Na jeden přestala hrát. To se nesmí stát! vyčítala si

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Bojovala na kurtu až do poslední chvíle. Nakonec se ale musela Barbora Strýcová s US Open rozloučit. Na Belgičanku Mertensovou nestačila. Smutnit ale temperamentní tenistka úplně nemusí, svůj nejlepší grandslamový rok zakončila třetím kolem na US Open. Navíc na americkém turnaji pokračuje ve čtyřhře!

Osmifinále na Australian Open a Roland Garros, třetí kolo ve Wimbledonu a čerstvě i na US Open. Takový byl grandslamový rok 2018 Barbory Strýcové v singlu – zatím její nejúspěšnější.

Výsledky na turnajích velké čtyřky jsou pro ni velkým povzbuzením. „Svým způsobem mě to pořád baví a můžu hrát pořád s hráčkami elitní dvacítky i desítky. Pořád jsem konkurenceschopná, což je pro mě v dvaatřiceti letech ukazatel, že na to pořád mám.“

I když US Open zakončila porážkou, zůstala pozitivní. „Celý turnaj jsem hrála dobrý tenis, užívala jsem si to. Především výhra 6:0, 6:1 ve druhém kole byla moc fajn. Užívala jsem si boj o každý míč i v tom posledním zápase,“ říkala na tiskové konferenci po vyřazení od Elise Mertensové.

„Vítězný konec byl moc daleko. Štvou mě ty setboly! Možná jsem úplně nevěřila, že můžu jít do třetího setu. To je střípek, který tomu možná chyběl,“ přemýšlela Strýcová.

Setboly měla Strýcová tři. Nevyužila ani jeden a zápas v tiebreaku druhého setu ztratila. „Nepřišla jsem s něčím opravdu speciálním, navíc ona skvěle zaservírovala,“ tušila rodačka z Plzně.

Nejvíc asi mrzel třetí, poslední setbol. Strýcová výměnu na výhodu v desetiminutovém gemu rozehrála dobře, Mertensová navíc šla přes druhý servis. V dlouhé výměně zahrála Strýcová soupeřce do bekhendu, vrátila se na střed, udělala split step, za dalším míčem už ale neběžela. „Balon mi přišel, že je hrozně pod sítí a nevěřila jsem, že přejde přes síť. Pak jsem nezareagovala, což je chyba, v tomhle momentu se musí hrát všechno,“ vyčítala si.

Pro Strýcovou je tu ale ještě druhá americká šance. S Andreou Sestini Hlaváčkovou pokračují v soutěži čtyřhry. Jsou už ve druhém kole.

 

I was fighting but it was not enough!! ?

Příspěvek sdílený Barbora Strycova? (@barborastrycova),Srp 31, 2018 v 12:39 PDT