Zázrak, smála se Siniaková. Utekla z mečbolu a je zase v třetím kole

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Takhle by to šlo. Kateřina Siniaková znovu zvládla utkání, které se ve Flushing Meadows dohrávalo až ve večerních hodinách, a je už šestou Češkou ve třetím kole US Open. Opět potřebovala k vítězství tři sety, Australance Tomljanovicové dokonce utekla z mečbolu. Pokračuje tak ve skvělých grandslamových výsledcích letošního roku. Po Wimbledonu i Paříži zvládla vyhrát dvě kola i na US Open.

Jak se utíkalo Kateřině Siniakové z mečbolu? Prý ještě docela snadno. „Mečbol byl totiž oproti ostatním výměnám rychlý,“ smála se Siniaková. Za stavu 6:5 a výhoda (z pohledu Australanky) Tomljanovicová hned po servisu zahrála bekhend do sítě.

Po těžkém zápase mohla být nakonec spokojenější česká tenistka, které se povedlo utéct hrobníkovi z lopaty. Zároveň by se ale nikdo nemohl divit, kdyby zápas plný obratů vyhrála ve dvou setech. „Ve druhém jsem byla blízko vítězství a pak se to najednou otočilo. Najednou jsem čelila mečbolu.“

Podruhé tak tenistka z Hradce Králové zvládla na newyorském betonu večerní utkání, které rozhodoval až třetí set. Znovu to byl pěkný nervák. „Ty ráda opravdu nemám,“ usmívala se Češka. „První set jsem byla nahoře já, ona kazila. Pak se to vyrovnalo. I když jsem měla brejk k dobru, tak přišel malinkatý výpadek na servisu,“ popisovala vývoj zápasu.

Siniaková má za sebou dva skutečně náročné zápasy. „Druhé kolo jsem měla lépe rozehrané než to první. Mohla jsem skončit dřív. Nedopadlo to, o to víc si možná té výhry cením.“ Vybojovaná vítězství jí prý přidala i hodně sebevědomí. „Jednou už bych ale mohla skončit dřív. Jsem tu pořád mezi posledními,“ pokračovala dobře naladěná Siniaková.

Wimbledon 2018, Roland Garros 2018 i US Open 2018 – ve všech třech případech se Siniaková probojovala do třetího kola. „Konec ale ještě určitě není. Myslím si, že by mě tyto dva zápasy měly posílit.“

Oproti loňské sezoně, kdy na grandslamech vypadávala v prvních kolech, se česká tenistka výrazně zlepšila. „Zázrak, co?“ smála se. „Oproti loňsku je to tohle rok plný grandslamových úspěchů. Jsem ráda, že se to zlepšuje. Doufám, že US Open neskončí po třetím kole. Myslím si, že na to mám. Budu bojovat, aby to nebyly tři grandslamy ve třetím kole, ale aby to bylo víc.“

I kdyby skočilo u třetího kola, třeba by Siniaková smutnit nemusela. Ve třetím kole vypadla na Wimbledonu i Roland Garros. A jak na těchto turnajích dopadla v deblu? „Kdyby to takto pokračovalo, nezlobila bych se,“ řekla a slovu titul se raději vyhnula. Ví, že hned v pátek je čeká silná dvojice Matteková-Sandsová – Šafářová.

Aby pokračovala i její singlová cesta, bude potřeba vyřadit Lesju Curenkovou. Ta z pavouka (rovněž ve večerním zápase) odstranila druhou nasazenou Caroline Wozniackou. „S Curenkovou jsem ještě nehrála. Bude to těžký zápas. Asi hrála dobře, protože porazit Wozniackou není snadné.“ Snadné to ale Ukrajinka nebude mít ani proti rozjeté Siniakové.