Paráda v podání Muchové! Senzačně vyřadila Muguruzaovou a je ve třetím kole

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: To byl výkon. Karolína Muchová na US Open bojovala až téměř do půl druhé tamního času. Těžká dřina se ale vyplatila. Češka, která poprvé v životě startuje v hlavní soutěži grandslamu, postoupila do třetího kola, když vyřadila bývalou světovou jedničku Garbine Muguruzaovou.

Muchová do zápasu s nasazenou dvanáctkou turnaje mohla nastupovat s tím, že nemá co ztratit. V úvodních gemech byla trochu nervózní a musela dotahovat ztrátu pěti gemů, které ovládla Španělka.

Pak se ale začala Češka rozjíždět...

Na první set to ještě nestačilo, tam si Muchová připsala jen tři gemy. Zbylé dva už ale ovládla v poměru 6:4. Jakmile opadl respekt z velké soupeřky, začala Češka posílat jeden povedený vítězný míč za druhým. Když se k tomu ještě přidala pestrá hra okořeněná čopy a hrou na síti, byla porážka španělské hráčky na dohled.

Zkraje třetího setu sice čelila za stavu 0:2 hned čtyřem brejkbolům, česká kvalifikantka ale odolala, aby záhy aktivní hrou výsledek zcela otočila.

Muchová tak zapsala velmi cenný skalp. Do letošního US Open se na kurtu vůbec nepotkala s hráčkou z elitní čtyřicítky. Vítězství nad dvanáctou hráčkou světa a dvojnásobnou grandslamovou šampionkou je tak velkým překvapením.

„Byla jsem trochu nervózní, jelikož to pro mě bylo všechno nové. Velký stadion, hrála jsem večer pod světly. Musela jsem si na to zvykat. Lidi řvali, úplný blázinec – prostě New York,“ přiznala Muchová, která ztratila úvodních pět gemů a strachovala se tak, aby nedostala kanára.

„Když jsem si na to zvykla, začala jsem si zápas užívat a dostala jsem se do své hry. Zahrála jsem pár dobrých úderů. Výhra je ukazatel, že mohu hrát s těmi nejlepšími a že je můžu i porazit!“ libuje si po senzačním vítězství 3:6, 6:4 a 6:4 dvaadvacetiletá tenistka původem z Olomouce.


Galerie