WTA

Neobyčejný zápas! Kvitová udolala Mertensovou, obě tenistky si vysoko zahrávaly

- Radek Štohl

Petra Kvitová na podniku v Cincinnati postoupila do semifinále, čímž dorovnala své maximum z roku 2012. Česká tenistka po bláznivých dvou úvodních sadách udržela pevnější nervy, díky čemuž světovou čtrnáctku porazila ve třech sadách. Kvitová se o premiérové finále na podniku utká s Kiki Bertensovou.

Kvitová je teď k nezastavení. Před US Open to značí fantastickou zprávu pro české fanoušky. I když. Osmadvacetiletá tenistka si ve čtvrtfinále v Ohiu po prvním setu až nebývale pustila soupeřku k tělu. To samé by se ve druhé sadě dalo označit také o Mertensové.

Šestá tenistka světa začala duel famózně, v úvodních třech gemech přišla jen o dva míče. A v tom čtvrtém si po dlouhé hře připsala druhý brejk zápasu. Jelikož ho potvrdila, vypadalo to na kanára. Ten však nenastal, Mertensová rovněž vyhrála pět gemů za sebou. Kvitová se však zavčas vzpamatovala a následující dvě hry patřily právě jí.

Úvod druhé sady Češce absolutně nevyšel, kromě zápolení ve druhé hře rychle prohrávala 0:4. Set sice dotáhla na 5:5, přesto ale po rebrejku soupeřky v jedenáctém gemu nakonec sledovala, jak Belgičanka za stavu 6:5 čistou hrou srovnává na 1:1 na sety. A z pohledu českého diváka bylo ještě hůře.

Kvitová zkraje třetí sady prohrávala 0:2. Dějství ale otočila na 4:2 a měla tak nakročeno k postupu mezi čtyři nejlepší tenistky zdejšího podniku. Mertensové se rebrejkem podařilo snížit na 3:4, Češka ale opětovala stejnou mincí, po čemž při vlastním podání odvrátila brejkbol a využila hned první mečbol. Tím se v Cincinnati podruhé posunula do semifinále.

Zde ji bude čekat Kiki Bertensová, která ve čtvrtfinále ve dvou sadách porazila Elinu Svitolinovou. Kvitová se s Bertensovou potkala letos v Cincinnati, kde vyhrála ve třech sadách. Podaří se jí vyhrát také druhý vzájemný duel?

Western & Southern Open, Cincinnati (ženy, USA, 5 669 360 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
PETRA KVITOVÁ (6.) – Elise Mertensová (BEL, 14.) 7:5, 5:7, 6:3