Strastiplná cesta Vondroušové do Ameriky! Napřed porucha, pak ztráta zavazadel

- Jan Vojkůvka

Letní dobrodružství Markéty Vondroušové. I tak by se dala popsat cesta talentované české tenistky na sérii turnajů ve Spojených státech. Tím, že zažila při transportu do Paříže poruchu, její problémy pouze začaly.

Česká tenistka obdržela na turnaj v Cincinnati divokou kartu a mohla se tak vyhnout kvalifikaci. Možná však, kdyby musela do kvalifikace naskočit, neprožila by hodiny a hodiny nepříjemností, které začaly jejím přeletem z Prahy do Paříže.

Letadlo se totiž porouchalo a Vondroušová se musela vracet. Tím však zmeškala veškeré navazující lety a musela vymýšlet nový letový plán, aby se do amerického Ohia vůbec dostala. A ke všemu se ztratila její zavazadla, jež za ní do Ameriky dorazila až za další dva dny.

Nakonec se však vše v dobré obrátilo a Vondroušová se může chystat na úterní duel s Australankou Ashleigh Bartyovou. A devatenáctiletá Češka moc dobře ví, že každá výhra na nadcházejících turnajích může mít cenu zlata.

Aktuálně 102. tenistka žebříčku totiž do konce sezony obhajuje již jen druhé kolo z Taškentu. Premiérově si zahraje v Cincinatti a ani v New Yorku ji nečeká žádná obhajoba, když loni vypadla hned v prvním kole.

Letos se tak Vondroušová bude moci pokusit o návrat nejen do elitní světové stovky, do níž jí neschází mnoho, ale také o výrazný posun směrem nahorů.

Započne svou jízdu za vyššími patry v žebříčku už v Cincinnati?