Laver Cup se dál rýsuje! Tým Evropy ohlásil tři nová jména

- Jan Vojkůvka

Roger Federer a Novak Djokovič už nejsou sami v týmu Evropy. Blížící se Laver Cup po dvou bývalých světových jedničkách zná další tři tenisty, kteří budou usilovat o obhajobu vítězství z pražské O2 arény. V Chicagu se v modrých dresech představí Alexander Zverev, Grigor Dimitrov a David Goffin.

Evropský výběr, který stejně jako loni povede kapitán Björn Borg, se v americkém Chicagu pokusí obhájit trofej z premiérového ročníku, na níž se podílel v Praze i Tomáš Berdych. Ten však bude letos v týmu chybět. Kdo však nebude, to je po Federerovi s Djokovičem také světová čtyřka Alexander Zverev.

I na něho, stejně jako na Federera, bude v Laver Cupu čekat už druhý ročník. „Loňský zápas v Praze jsem si hodně užil a už se nemůžu dočkat, až se k týmu připojím znovu a až se skvělými spoluhráči budeme v Chicagu obhajovat titul,“ těší se Zverev.

Svou premiéru si odbude světová pětka Grigor Dimitrov, držitel osmi titulů na okruhu ATP, kterého zdobí zejména parádní jednoruční bekhend. „Je pro mě čest, že budu na jednom kurtu s tak úžasnou skupinou hráčů, a že dostanu šanci si s nimi zahrát v jednom týmu,“ podotýká Bulhar.

Poprvé se představí i David Goffin, který přinese zejména precizní hru od základní čáry. „Je to tak vzrušující, že si mohu zahrát takový úžasný turnaj a být ve stejném týmu jako šampioni Roger a Novak,“ září Belgičan. „Budu mít to privilegium, že budu bojovat s oběma, a navíc s Grigorem a Sašou, a obhajovat pro Evropu titul. Nemůžu se dočkat.“

Laver Cup se bude konat od 21. do 23. září. V týmu Světa, který povede John McEnroe, figurují prozatím Juan Martin Del Potro, Kevin Anderson, John Isner, Diego Schwartzman a Nick Kyrgios. Už příští týden by měli kapitáni obou týmů vybrat šesté hráče, kterými uzavřou základní soupisky.