WTA

Oficiálně: Krejčíková se Siniakovou letí na Turnaj mistryň

- Radek Štohl

Sečteno a podtrženo. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se oficiálně kvalifikovaly na Turnaj mistryň do Singapuru. Českému páru k premiérové účasti mezi osmi nejlepšími debly především pomohly triumfy na French Open a Wimbledonu.

Krejčíková se Siniakovou začaly letošní sezónu finálovou účastí v Šen-čenu. Následně vypadly v osmifinále Australian Open, semifinále Dauhá a druhém kole Indian Wells.

Prvního velkého finále roku se dočkaly v Miami, na americkém turnaji si například vyšláply na páry Mertensová, Schuursová či sestry Čan.

Antuková část sezóny ale českému duu zpočátku nevycházela, na třech podnicích se dostaly k jediné výhře. Vše se zlomilo až na French Open.

Na druhém grandslamu roku získaly první titul z velké čtyřky mezi profesionálkami, v semifinále smetly krajanky Hlaváčkovou se Strýcovou 6:3, 6:2.

Další podnik v Birminghamu jim sice vynesl "jen" semifinále, třetí grandslamová akce sezóny ale byla opětovně úspěšná. I díky ní se Krejčíková momentálně ocitá na čtvrtém místě světa, Siniaková dokonce o příčku výše.

Již po Wimbledonu bylo otázkou času, kdy bude oficiálně stvrzena jejich účast v Singapuru, kam se sjede osm nejlepších deblových týmů roku. A to se přihodilo v polovině týdne.

„Jsme velmi nadšené, že jsme se kvalifikovaly do Singapuru," prohlásila pro WTA Krejčíková. „Nemůžeme se dočkat, až tam budeme. Děkujeme za vaši podporu," doplnila ji deblová parťačka.

Turnaj mistryň začíná 21. října a potrvá přesně týden. Loňský titul ze čtyřhry získal pár Timea Babosová, Andrea Hlaváčková.