Futures v Trnavě: Fabián vybojoval finálovou účast, veterán Beck deblovou trofej nezískal

- Daniel Kubelka

Poslední zápas zbývá odehrát na turnaji futures v Trnavě. Patrik Fabián si v sobotním semfinále vybojoval účast v závěrečném zápase slovenského podniku, kde ve finále dvouhry vyzve v boji o titul Francouze Denollyho. Nedařilo se naopak Karolu Beckovi, jenž společně s Rusem Dubrivným nezvládl finále čtyřhry.

Prvním finalistou trnavského turnaje futures se stal Francouz Corentin Denolly, který potvrdil roli nasazené šestky a Ukrajinci Kaleničenkovi povolil za necelou hodinu trvající zápas pouhé dva gemy.

Finále na domácí slovenské půdě čeká Slováka Patrika Fabiána, který v sobotním semifinále přehrál po takřka dvouhodinovém boji Filippa Kekerčeniho z Ukrajiny. Čtvrtý nasazený hráč turnaje nejprve ovládl vyrovnanou první sadu v tiebreaku, ve kterém soupeři nepovolil jediný bod. Druhou sadu i přes úvodní náskok rozhodla až koncovka, ve které měli oba tenisté velký problém na servisu, lépe si však v závěru vedl Fabián, jenž tak mohl slavit postup do finále turnaje.

Karol Beck svůj návrat na tenisové dvorce neozdobí deblovým titulem z Trnavy. V sobotním finále zkušený slovenský tenista společně s Rusem Arťomem Dubrivným nestačili na ukrajinskou dvojici Kaleničenko, Kekerčeni, když uhráli jediný gem a podlehli ve dvou setech, 0:6 a 1:6.

Empire Futures Trnava (muži, antuka, 10 000 USD)

Semifinále dvouhry

Corentin Denolly (FRA, 699.) - Danylo Kaleničenko (UKR, 685.)  6:0. 6:2
Patrik Fabián (SVK, 587.) - Filipp Kekerčeni (UKR, 881.)  7:6 (0), 6:4

Finále čtyřhry

Beck, Dubrivnyj (SVK/RUS) - Kaleničenko, Kekerčeni (UKR)  0:6, 1:6

EMPIRE Futures v Trnavě den po dni

29.7. Futures v Trnavě: Nejedlý po třech hodinách padl s Denollym

28.7. Futures v Trnavě: Kellovský s Nejedlým slaví postup do čtvrtfinále

27.7. Futures v Trnavě: Filipský a Kellovský do druhého kola, Poljak končí

26.7. Futures v Trnavě: Süč s Nejedlým prošli do druhého kola, dařilo se i deblistům