Česká legenda v týmu Zvereva? Mohlo by to fungovat, myslí si Murray

- Jan Havlovic

Alexander Zverev hledá kvalitního trenéra, pod jehož vedením by konečně prolomil výsledkové prokletí na grandslamech. Spekulovalo se, že světová trojka měla zájem o služby Ivana Lendla, avšak ten nabídku odmítl. Česká tenisová legenda by mohla působit v týmu německého tenisty alespoň jako poradce. „To by mohlo fungovat,“ myslí si Andy Murray, který pod vedením Lendla řadu let trénoval.

Jednadvacetiletý Alexander Zverev je stabilním členem elitní desítky a má ambice dostat se na pozici světové jedničky. K tomu mu však chybějí stabilnější výkony na grandslamových turnajích. Dosavadním maximem mladého Němce na podnicích velké čtyřky je osmifinálová účast na loňském Wimbledonu.

Aktuální světová trojka se chce na vrcholech sezony zlepšit, proto se poohlížel po novém trenérovi. Zverev měl dle spekulací zálusk na Ivana Lendla, avšak česká tenisová legenda prý nabídku odmítla.

Lendl by mohl v týmu jednadvacetiletého tenisty působit alespoň jako poradce. Tato varianta se zamlouvá také Andy Murraymu, který na toto téma promluvil v rozhovoru pro stanici Tennis Channel. „Myslím, že by to mohlo fungovat a Ivan by mu mohl pomoct. Ze začátku především s přístupem k těmto velkým událostem,“ myslí si britský tenista.

„Ivan má mnoho zkušeností jako hráč, na vrcholu byl řadu let,“ říká Murray na adresu desetinásobného grandslamového šampiona. „Saša je už teď velmi kvalitním hráčem a stabilním členem elitní desítky. Je jen otázkou času, než se mu začne dařit také na grandslamech,“ ujišťuje Murray.

Právě Ivan Lendl pomohl Murraymu se stejným problémem. Britskému tenistovi se dlouho nedařilo výrazně uspět na grandslamech, až pod vedením české legendy dokázal dvakrát ovládnout Wimbledon a poté také US Open.

O podobnou pomoc nyní žádá také mladý Saša Zverev.